Xiaomi va construi 300.000 de mașini electrice pe an, în China

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul chinez de telefoane mobile va intra și pe piața auto în viitorul apropiat. Compania are în plan să construiască 300.000 de mașini electrice pe an, la o fabrică din apropiere de Beijing.

Xiaomi este cunoscut ca fiind un producător de smartphone și alte gadget-uri. Acum, producătorul din China va debuta și pe piața auto, după ce a anunțat că va începe să construiască mașini electrice. Mai exact, Xiaomi are în plan să construiască circa 300.000 de automobile electrice pe an la o uzină nouă, situată în apropiere de capitala țării.

După un acord semnat între autoritățile din Beijing și Xiaomi, noua fabrică de automobile va fi construită în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone. Procesul de fabricație al uzinei va fi realizată în două etape. La finalul fiecărei etape, capacitatea de producție de mașini electrice va crește cu 150.000 de vehicule pe an, conform planurilor lui Xiaomi.

Compania IT va mai avea, pe lângă fabrica de automobile, un sediu central nou, precum și mai multe birouri de cercetare și comercializare ale automobilelor sale. Acestea vor fi localizate tot în cadrul Beijing Economic and Technological Development Zone.

Xiaomi nu a oferit informații cu privire la debutul producției de automobile electrice.

Cel mai probabil, primele mașini construite vor ieși pe porțile fabricii în 2022.

via Profit

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Deci este maşina partidului comunist chinez

    Mult "succes" la cumpărat chinese based products precum Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo, BYD şi toţi hoţii
    3 15
  • Octavian
    Daca se apuca si japonezii de la Makita de masini electrice promit solemn ca-mi iau una cu motor Brushless :))
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru