Yvan Muller va fi coechipierul lui Loeb la Citroen în WTCC

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Triplul campion mondial de turisme Yvan Muller va fi unul dintre coechipierii lui Sebastien Loeb în WTCC în sezonul 2014.

Esential 3 titluri mondiale a castigat Muller in WTCC: 2008, 2010 si 2011
36 de victorii a obtinut Muller in WTCC de la debutul din 2006
89 de podiumuri are Muller in palmares in cele opt sezoane petrecute in WTCC
19 pole position-uri a inregistrat francezul in acelasi interval de timp
Citroen Racing a anunţat miercuri recrutarea lui Yvan Muller în echipa de uzină pe care o va alinia în Campionatul Mondial de Turisme începând din sezonul viitor.

Francezul va deveni astfel unul dintre coechipierii lui Sebastien Loeb după ce a câştigat trei titluri de campion în această competiţie în 2008 (cu Seat), 2010 şi 2011 (ambele cu Chevrolet) şi este foarte aproape să-şi adjudece al patrulea trofeu în acest an cu echipa RML.

Muller a semnat un contract pe două sezoane şi a admis că a ales Citroen atât datorită prezenţei lui Loeb în echipă, cât şi a provocării de a concura pentru un constructor cu puţină experienţă în WTCC.

"Va fi o onoare să reprezint Citroen în 2014.

Ca fan al raliurilor întotdeauna am urmărit cu interes sezoanele de succes din WRC ale celor de la Citroen împreună cu Loeb. Nu este prima oară când mă alătur unei echipe care nu are multă experienţă în această competiţie. Este frumos să-mi ofer cunoştinţele şi să am o contribuţie activă la construirea unei echipe de succes", a declarat el.

La rândul său, Yves Matton, şeful Citroen Racing, consideră că Muller va reprezenta un punct de referinţă pentru Loeb în sezonul 2014.

"Ne-am stabilit obiective ambiţioase pentru nouă provocare din WTCC, iar sosirea unui pilot cu experienţa lui Muller ne va ajuta să progresăm rapid. În acest sezon a demonstrat că este în plină formă şi că setea de victorii este mai mare ca niciodată. În plus, va fi un excelent punct de referinţă pentru Loeb", a precizat el.

Muller va testa noul Citroen C-Elysee WTCC pregătit de constructorul francez pe circuitul de la Val de Vienne, urmând să participe la programul complet de pregătire pentru sezonul 2014.

Citroen nu a anunţat încă numele celui de-al treilea pilot al echipei pentru anul viitor.

Via Citroen Racing

Comentarii (7)

  • doua legende, o sa fie interesant :)
    12 0
  • Pacat ca Yvan Muller o sa paraseasca echipa si marca Chevrolet cu care a castigat atatea curse.
    Loeb nu are experienta in wtcc si sunt sigur ca Muller o sa fie mai bun decat el.
    Cei de la Chevrolet au declarat ca vor veni la anul cu un nou kit de performanta pentru Cruze,asa ca cei de la Citroen sa nu-si faca prea multe sperante.
    5 12
  • iceman
    Chevrolet s-a retras din WTCC, ei lau parasit pe Muller, Citroen usor usor o sa fie in fata
    11 2
  • @iceman
    S-a retras doar echipa de uzina Chevrolet.
    Chevrolet ramane in continuare in wtcc prin echipele private,la fel ca bmw,seat,lada.
    In prezent doar Honda are echipa de uzina in spate.
    9 1
  • iceman
    bun exemplu, de asta o duc asa bine cei cu BMW si SEAT, este problema dezvoltarii care nu o mai fac.
    la echipa de uzina faceam referire
    Lada are echipa oficiala
    10 1
  • Oricum din 2014 se anunta un regulament mult mai permisiv, si vom avea parte de masini ceva mai performante decat pana acum. Va fi un sezon interesant
    2 1
  • Wtcc-ul a devenit anost de cand alfa romeo s-a retras si asta datorita celor de la bmw care nu mai suportau umilinta, atat au cerut mofificarea regulamentului pana au castigat ei, apoi i-a umilit seat-ul, ca in ultimii ani echipa de uzina sa nu mai indure si din cauza chevrolet-ului au bagat coada-ntre-vine si s-au carat miseleste.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru