Test de anduranta Episodul 3

1270
Episodul 3 zoom
de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Joi, 17.11.2011
L-am "încălţat" pe Aveo

Luna noiembrie a adus cu ea temperaturi scăzute şi a şters orice urmă de speranţă pentru cei care încă mai aşteptau 20 de grade în termometre. Tot luna noiembrie ne-a adus şi o nouă legislaţie, care prevede încălţarea maşinilor cu pneuri de iarnă.

Aveo-ul nostru nu putea face excepţie, aşa că am dat o fugă până la service-ul Rădăcini pentru a monta nişte "bocanci" noi, de iarnă, prevăzuţi cu şanţurile potrivite pentru a muşca din zăpadă.

O vizită la service este sinonimă de multe ori cu o excursie într-o lume paralelă. Oameni diferiţi, comunicare diferită, un decor mai puţin obişnuit, văzut prin geamul sălii de aşteptare. Am mers cu Aveo la pantofar şi vegheat îndeaproape încălţarea maşinii cu un set de pneuri Hakook i*cept RS, cu dimensiuni de 195/65 R15. Am păstrat jantele de aliaj cu care maşina a venit echipată din fabrică, deşi ar fi fost indicat să montăm pneurile pe un alt set de jante, din tablă, pentru a evita deteriorarea lor.

La Rădăcini ne-a întâmpinat Alex, un băiat amabil, care s-a oferit să stea alături de noi până fotografiem "potcovirea" lui Aveo.

Este incredibil ce poate face un aparat de fotografiat într-o hală populată cu mecanici. De la strigăte la glume fără perdea, de la presupusă timiditate la politeţe dusă dincolo de limite. Trebuie să spunem însă că am fost privilegiaţi să putem privim live furnicarul care ba schimbă pneurile unui Orlando, ba ambalează motorul unui Astra, ba şterge cu cârpa un Spark.

"Grasule fă cu mâna la cameră să te vadă nevastă-ta acasă!"

"Lasă mă că dau bine în poză. (către noi) Auzi da unde apar astea să ne vedem şi noi... Şi când le puneţi? ...Lasă că intru de pe calculatoru' lu' ală micu."

"Face-ţi-mi mă şi mie o poză? Eu ce am?"

Ghidul nostru prin hală ne explică: "Aşa fac băieţii când văd un aparat. Se emoţionează". Râdem împreună pe un fundal de reacţii usturătoare.

După mai puţin de 20 de minute suntem gata de drum. De mâine putem sta liniştiţi dacă ninge.

Costuri de exploatare test-drive (5.5 lei/litru benzină)

Mod de rulare Kilometri parcurşi Consum mediu Combustibil consumat Costul combustibilului
Urban 260 8.1 litri/100 km 20.3 litri 111.6 lei
Extraurban 300 6.1 litri/100 km  18.3 litri  100.6 lei
TOTAL Ep.
3
560   38.6 litri 212.6 lei
EPISOADE ANTERIOARE
TOTAL Ep. 1 280 7.8 litri/100 km  22 121 lei
TOTAL Ep. 2 430 7.8 litri/100 km  33.7 185.3 lei
  TOTAL TEST             1270 7.5 litri/100 km
23.6 % extraurban
66.4 % urban 
             94.3 litri              518.6 lei

Comentarii (6)

  • Nu il apuca pe garcea tremuratu cand va vede cu numere straine? Nu va sare in fata sa va opreasca sa creeze un abuz?!
    12 2
  • Plumbi
    Pe jante de aliaj plumbi pt jante de tabla ?
    Eu stiu ca pe jantele de aliaj se pun plumbi care se lipesc pe interior. Eu, cel putin asa am si le-as face guler janta daca ar incerca sa imi bata plumbi pt jante de tabla.
    Bun service-ul asta, radacini.
    17 1
  • @lool
    Am avut câteva episoade amuzante cu numerele de Ungaria, nu cu Aveo, cu o altă maşină din parcul de presă Chevrolet.
    De cele mai multe ori se dovedesc a fi foarte utile, deşi lumea le confundă cu cele de Bulgaria şi nu primim tocmai zâmbete.
    4 1
  • Din punctul meu de vedere este abuz chiar si pe cei care ii opreste garcea fara rost si au actele in regula (ma refer la cei cu Nr. de BG,H,DE,etc). Acelasi lucru pot spune ca si noi cand tranzitam o tara sa fim abuzati de garcea.
    Eu unu de cate ori am fost afara nu m-a abuzat nimeni, cum am trecut granita era garcea la panda si aplica leagea, asta pana sa le-o dea Basescu,
    2 1
  • 195/65 R15.
    195/65 R15. cam mare dimensiunea pt o masina ca aveo.
    2 0
  • razvanis
    Atipic
    Dimensiune atipica la pneuri , pret foarte mare,
    Consum mare pentru doar 23% din distanta urban,
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru