Block: “Bugetul limitat, un obstacol in calea performantei in WRC”

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 22.04.2010
Ken Block sustine ca bugetul restrans de care dispune l-a impiedicat sa se pregateasca corespunzator si sa obtina rezultate bune in WRC.

Ken Block a debutat in Campionatul Mondial de Raliuri in acest sezon, insa a abandonat atat in Mexic, cat si in Turcia la finalul saptamanii trecute. Americanul crede ca accidentul suferit in Turcia are drept cauza principala lipsa de experienta in competitie.

“A fost un accident stupid. Inainte de shakedown nu am mai stat in masina de la ultima proba speciala din Raliul Mexicului si cred ca asta a facut diferenta. Nivelul de competitie din WRC este foarte ridicat, astfel ca nu te poti astepti sa te urci in masina si sa fii competitiv”, a declarat el.

Block sustine insa ca nu are posibilitatea de a efectua mai multe teste din cauza bugetului limitat, astfel ca nu are posibilitatea de a acumula experienta. In plus, americanul este implicat in alte doua competitii, ceea ce pune presiune pe timpul sau.

“Pilotez trei masini in acest an: Ford Focus, Rally America Fiesta si Gymkhana Fiesta. Toate sunt diferite, dar Focus este cu siguranta cel mai sofisticat. Imi va lua ceva timp pana ma voi obisnui cu el, dar bugetul este limitat”, a explicat americanul in varsta de 42 de ani.

Block nu va face deplasarea in Noua Zeelenda pentru a cincea etapa a sezonului, insa va concura in Raliul Portugaliei de la sfarsitul lunii mai.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru