Bryan Bouffier, câştigătorul Raliului Monte Carlo 2011, va fi pilot de teste la Hyundai WRC

de Sebastian Toma
Marti, 16.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a semnat un contract cu pilotul francez Bryan Bouffier pentru dezvoltarea modelului i20 WRC, pregătit pentru sezonul 2014. Bouffier va fi pilot de teste.

Esential 1997 este anul în care a debutat Bryan Bouffier în motorsport.
Echipa Hyundai de WRC a semnat un contract cu pilotul Bryan Bouffier, fiind al doilea pilot care semnează cu echipa, după Juho Haninen. Francezul are o experienţă vastă în lumea raliurilor, debutând în 1997 şi concurând fără întreruperi din 2000. Bouffier va fi pilot de teste, cei de la Hyundai alegând-ul pe acesta pentru faptul că a reuşit să se păstreze constant în performanţe de-a lungul anilor. Experienţa lui Bouffier în competiţii a fost obţinută, în principal, pe modele PSA Peugeot-Citroen, cu toate că Bryan are şi câteva participari la bordul unor „asiatice”, cum ar fi Subaru Impreza STI şi STI N14, Mitsubishi Lancer Evo VIII şi Evo IX, precum şi două participări la bordul unui Proton Satria Neo S2000 N4, soldate cu abandon pe fondul unor probleme de motor.

Bouffier a câştigat trei campionate naţionale de raliu în Polonia, etapele 2007, 2008 şi 2009, la bordul unui Peugeot 207 S2000, respectiv un Mitsubishi Lancer Evo IX.

În 2010, Bouffier a fost campionul naţional de raliu în Franţa, la bordul unui 207 S2000. În urma rezultatelor obţinute tot în Franţa, dar în 2002, Bouffier a fost pilot oficial Peugeot Sport, petrecând trei ani într-un campionat intern de asfalt, la bordul unui Peugeot 206 S1600. Pilotul francez a alergat şi în IRC, cel mai bun rezultat al său fiind locul întâi la Raliul Monte Carlo 2011. La respectivul eveniment, francezul a sărit de pe locul şapte pe locul întâi după ce a luat decizii mai bune decât rivalii în materie de pneuri şi a reuşit să profite de zăpada proaspătă. În cadrul aceleiaşi etape, Francois Delecour, campionul CNR en-titre, a obţinut poziţia a cincea, după ce reuşise să se claseze în urma lui Bouffier cu o zi înainte de terminarea raliului.

Urmareste Automarket
Peste şase luni, Hyundai se va întoarce în WRC.
De data aceasta, constructorul din Coreea de Sud are intenţii serioase, investiţia producătorului asiatic fiind semnificativ mai mare decât la participarea anterioară. Hyundai i20 WRC, modelul de competiţie pe care îl vor folosi în sezonul 2014 al WRC, a fost pregătit alături de specialiştii Hyundai din centrul din Germania. Rezultatele din anii următori ar putea fi îmbunătăţite şi datorită centrului Hyundai de la Nurburgring, proaspăt inaugurat.

Via Autosport 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru