Calendarul WRC pentru 2013, între interesele FIA şi ale constructorilor

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 06.03.2012
Constructorii din WRC au propus un calendar compus doar din raliuri în Europa şi America pentru sezonul 2013, în timp ce FIA mizează pe etape noi în China, India şi Africa de Sud.

FIA este foarte aproape să semneze un contract pentru cedarea drepturilor TV din Campionatul Mondial de Raliuri European Broadcast Union, însă problemele forului mondial sunt departe de a se încheia.

În mod tradiţional, FIA trebuie să stabilească prima versiune a calendarului pentru sezonul 2013 în luna mai şi se loveşte deja de opoziţia constructorilor cu privire la structura etapelor.

Astfel, după ce anterior Jean Todt, preşedintele FIA, a insistat că WRC trebuie să fie un sport global care să cuprindă raliuri în ţări precum China, India şi Africa de Sud, constructorii au informat forul mondial că doresc o restrângere a campionatului pentru Europa şi America.

Astfel, constructorii propun un calendar alcătuit din 10 raliuri în Europa, un raliu în America Centrală şi două raliuri în America de Sud, lăsând deoparte raliuri precum Noua Zeelandă sau Australia.

"Valoarea pieţelor americane este enormă şi avem nevoie de un calendar care să reflecte asta.

Avem nevoie mai mult ca niciodată de un profit pentru fiecare euro pe care îl investim", a declarat o sursă pentru publicaţia Autosport.

Cu toate acestea, potrivit mai multor surse, calendarul provizoriu pe care îl va anunţa FIA pentru sezonul 2013 va include raliuri în ţări din afara Europei şi Americii cu caracter de propunere.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru