Chris Patterson este noul copilot al lui Petter Solberg

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.06.2010
Petter Solberg a anunţat marţi că britanicul Chris Patterson va fi noul său copilot pentru restul etapelor din sezonul 2010 al WRC.

Petter Solberg a confirmat recent despărţirea de Phil Mills, copilotul său din ultimii 11 ani alături de care a obţinut numeroase performante în Campionatul Mondial de Raliuri, inclusiv un titlu mondial în 2003.

Norvegianul a avut de ales între 20 de candidaţi pentru înlocuirea să şi a efectuat un test pe traseu pentru trei dintre aceştia, iar câştigătorul a fost britanicul Chris Patterson. Solberg este încrezător că noul său partener îl va ajuta să obţină rezultate bune în acest sezon.

"Sunt foarte fericit că Patterson este noul meu copilot şi sunt încrezător că parteneriatul nostru va fi bun. Am făcut un test foarte dificil luni şi Chris s-a descurcat perfect tot timpul. Are o experienţă îndelungată ca şi copilot şi asta a fost foarte important pentru mine. Ştiu că va fi o provocare în Bulgaria, dar suntem amândoi mai mult decât pregătiţi să luptăm în frunte", a declarat el.

La rândul său, Patterson a admis că este onorat să îl înlocuiască pe Mills şi este încrezător că poate obţine rezultate bune alături de Solberg.

"Să înlocuiesc un copilot precum Phil Mills reprezintă o misiune mare, dar când am primit oferta lui Solberg după testul de luni am ştiut că trebuie să fac asta.

Am fost copilot timp de 12 ani şi sper ca experienţa mea să mă ajute, întrucât primul raliu vine în numai câteva zile. Aştept cu nerăbdare şi sunt pregătit 110% pentru această provocare", a declarat britanicul.

În vârstă de 41 de ani, Patterson este copilot de raliuri din 1998 şi a colaborat cu mai mulţi piloţi celebri, printre care Nasser Al-Attiyah şi Kris Meeke. Britanicul va participa la un test în Bulgaria în acest weekend alături de Solberg, pentru a pregăti în mod corespunzător etapa de WRC din această ţară, programată în weekendul 9-11 iulie.

Via | Petter Solberg

Comentarii (2)

  • @ AutoMarket
    Un Suzuki Swift de 900 CP a castigat cursa din acest an de la Pikes Peak
    http://www.auto.it/autosprint/domenica_sprint/2010/06/28-5480/La+Suzuki+SX4+vince+la+Pikes+Peak+
    7 0
  • @ AutoMarket
    Suzuki SX4 am vrut sa scriu, oricum nu are nicio legatura cu masina de serie .
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru