Bulgaria, PS 1-4/14: Loeb a dominat autoritar prima zi

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 09.07.2010
Sebastien Loeb şi-a creat un avans de aproape 30 de secunde după prima zi din Raliul Bulgariei, în timp ce Kimi Raikkonen a abandonat în urma unui accident.

Sebastien Loeb a confirmat statutul de favorit în ediţia inaugurală a Raliului Bulgariei şi a câştigat toate cele patru probe speciale desfăşurate vineri. Sextuplul campion mondial şi-a creat astfel un avans de 28.1 secunde, însă numai după ce a profitat de problemele celor doi piloţi ai echipei Citroen Junior.

Mai întâi, Sebastien Ogier a pierdut locul 2 în a treia probă specială din cauza unei erori de traseu care l-a costat aproape un minut, oferindu-i astfel oportunitatea lui Dani Sordo să se instaeze în spatele lui Loeb.

Punctul de referinţă al zilei a fost însă reprezentat de abandonul suferit de Kimi Raikkonen, care a avut parte de un accident major în ultima probă specială a zilei, reuşind însă să scape nevătămat alături de copilotul sau. Finlandezul concura pe un nesperat loc 4 în clasament, demonstrându-şi din plin abilităţi pe asfalt datorită experienţei acumulate în Formula 1 pe această suprafaţă.

În aceste condiţii, Petter Slberg a terminat ziua pe locul trei, în faţa celor doi piloţi de la BP Ford, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala, aflaţi la peste un minut în urma liderului Loeb.

În urma problemelor din PS 3, Ogier a încheiat ziua pe locul 6, urmând ca sâmbătă să lanseze atacul la adresa celor două Ford Focus RS WRC.

Iată clasamentul complet la finalul primei zile de competiţie din Raliul Bulgariei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 1:05:26.7
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  28.1
 3  Petter Solberg
 -  38.0
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 1:10.9
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford  1:21.2
 6  Sebastien Ogier
 Citroen Junior
 1:31.3
 7  P-G Andersson
 Stobart Ford
 2:26.3
 8  Frigyes Turan
 S2000  2:49.1
 9  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 3:45.9
 10  Henning Solberg
 S2000  4:43.4

Comentarii (1)

  • Kimi
    Ne pare rau Kimi :( Oricum,suntem cu totii convinsi de puterile tale :)
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru