Bulgaria PS 8-10/14: Solberg revine în forţă în lupta pentru locul 2

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 10.07.2010
Sebastien Loeb şi-a consolidat prima poziţie în Raliul Bulgariei, însă Petter Solberg a câştigat trei probe speciale şi s-a apropiat de locul doi în clasament.

Ultimele trei probe speciale ale zilei de sâmbătă din cadrul Raliului Bulgariei s-au desfăşurat sub dominaţia autoritară a lui Petter Solberg, norvegianul reuşind să le câştige pe toate şi să micşoreze diferenţa care îl separă de Dani Sordo, ocupantul locului doi, la mai puţin de cinci secunde.

Performanţa a venit ca urmare a schimbărilor efectuate de norvegian la setările maşinii Citreon C4 WRC, aceeaşi pe care o utilizeza şi Sordo.

Între timp, Loeb şi-a mărit avansul în fruntea clasamentului la peste 40 de secunde şi se îndreaptă spre o victorie facilă în primul raliu desfăşurat în Bulgaria sub egida WRC, iar Sebastien Ogier continuă să ruleze fără emoţii pe locul patru.

Rivalii de la BP Ford nu au fost capabili nici de această dată să ameninţe supremaţia Citroen, Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala ocupând în continuare locurile cinci şi şase, cu menţiunea că ultimul dintre ei a rămas deja cu mult în urma coechipierului său. Kimi Raikkonen a continuat la rândul său să obţină timpi competitivi, însă ocupa doar locul 14 în clasamentul general sub regula superrally în urma accidentului de vineri seara.

Iată clasamentul complet al piloţilor WRC după primele 10 probe speciale.

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 2:12:49.3
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  40.5
 3  Petter Solberg
 -  45.2
 4  Sebastien Ogier  Citroen Junior  2:05.7
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 2:50.4
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford  3:33.1
 7  P-G Andersson
 Stobart Ford
 4:35.8
 8  Frigyes Turan
 S2000  5:39.2
 9  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 7:34.7
 10  Henning Solberg
 S2000  10:04.6

 

Ultimele patru probe speciale din cadrul Raliului Bulgariei vor avea loc duminica.

Comentarii (5)

  • ...daca cei de la Citroen si Ford sunt zdraveni la bila i-ar face o oferta lui Solberg pt sezonul urmator...
    0 0
  • Kimi
    Cursa excelenta de recuperare facuta de Kimi, care dupa P11 e la 2 min de locul 10 ocupat de Henning Solberg, fiind cu cca. 40 sec pe speciala mai rapid ca norvegianul
    4 5
  • Kimi
    Simt asa o frustrare cand ma gandesc unde putea termina Kimi daca nu era accidentul...Dar,de acum urmeaza si alte etape pe asfalt si ghinionul nu va fi el tot timpul acolo.Go Kimi !
    2 5
  • Antifan Kimi
    L-or fi ajuns si pe Kimi blestemele fanilor Ferrari cine stie. Si asa pana acum a fost un anonim in WRC, incepe sa-i placa.
    5 1
  • ...
    Stii?Blestemele nu se prind decat daca sunt intemeiate ;) Ori daca anonimii fani ferrari il blesteama,sa aiba grija ca se vor revarsa tot asupra lor =))
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru