Sebastien Loeb a câştigat detaşat Raliul Bulgariei

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 11.07.2010
Sebastien Loeb a câştigat fără emoţii Raliul Bulgariei după ce a fost lider pe tot parcursul etapei şi a consfinţit astfel dominaţia autoritară a celor de la Citroen.

Bulgaria a debutat în acest weekend în Campionatul Mondial de Raliuri, găzduind totodată prima dintre cele patru etape pe asfalt din acest sezon.

Sebastien Loeb a confirmat din plin statutul de favorit pe acest tip de suprafaţă şi a fost lider pe tot parcursul etapei, impunându-se la final cu aproape 30 de secunde în fata coechipierului său de la Citroen WRC, Dani Sordo, şi îşi consolidează astfel poziţia în clasamentul general.

În ciuda victoriilor obţinute în probele speciale de sâmbătă, Petter Solberg nu l-a putut detrona pe Sordo de pe locul doi şi s-a consolat cu ultima poziţie a podiumului, în timp ce locul patru i-a revenit tot unui pilot Citroen. Sebastien Ogier a ratat însă ocazia să lupte pentru primele trei poziţii după ce a pierdut timp preţios în prima zi de competiţie.

Rivalii de la BP Ford au avut un weekend mediocru şi nu au ieşit cu nimic în evidenţă. Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala, cei doi piloţi ai echipei de uzină, au terminat doar pe locurile cinci şi şase, la peste trei minute în urma câştigătorului.

Aflat pentru prima oară la volanul unui Ford Focus RS WRC în acest sezon, P-G Andersson a terminat pe locul şapte, în fata ungurului Frigyes Turan, în timp ce ultimele puncte puse în joc au fost acontate de Matthew Wilson şi Henning Solberg.

Kimi Raikkonen a ocupat locul 11 la aproximativ un minut de locul 10 care i-ar fi adus un punct în clasamentul general. Finlandezul a avut un start foarte bun de raliu şi a ocupat iniţial locul patru la general, însă a ieşit din calculul pentru puncte după ce s-a rostogolit cu Citroen C4 WRC vineri seara. Fostul campion mondial al Formulei 1 a încercat să revină în puncte, însă diferenţa prea mare faţă de plutonul fruntaş l-a împiedicat să realizeze acest lucru, în ciuda timpilor competitivi realizaţi sâmbăta şi duminica.

Iată clasamentul final al Raliului Bulgariei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb
 Citroen WRC
 3:02:39.2
 2  Dani Sordo
 Citroen WRC  29.5
 3  Petter Solberg
 -  36.3
 4  Sebastien Ogier  Citroen Junior  1:55.0
 4  Mikko Hirvonen
 BP Ford
 3:17.8
 5  Jari Matti Latvala
 BP Ford  4:28.5
 7  P-G Andersson
 Stobart Ford
 5:25.2
 8  Frigyes Turan
 S2000  7:04.0
 9  Matthew Wilson
 Stobart Ford
 9:28.6
 10  Henning Solberg
 S2000  13:06.0
 11  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  14:06.4

 

Comentarii (1)

  • stim noi ce ...cu redbull :)
    @raikonnen: nu te mai sui sprituit la bord tati!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru