Loeb a câştigat Raliul Monte Carlo!

de Daniel Popescu
Duminica, 20.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a câştigat pentru a şaptea oară Raliul Monte Carlo, în timp ce Jari Matti Latvala şi Evgeny Novikov au abandonat în ultima zi. Ultimele două probe au fost anulate din cauza ploii.

Întotdeauna mă bucur când câştig, iar Monte Carlo este unul dintre cele mai spectaculoase raliuri. Ediţia din acest an a fost foarte, foarte dificilă şi nu a fost uşor să câştig.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Sebastien Loeb a început sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri în stil de mare campion după ce a dominat autoritar Raliul Monte Carlo pe tot parcursul celor patru zile.

Pilotul echipei Citroen şi-a construit un avans confortabil în prima zi a raliului şi nu a mai fost nevoit să forţeze ulterior, adjudecându-şi astfel a şaptea victorie din carieră în aceasta competiţie.

Francezul, care va mai participa în numai trei etape din actualul sezon, a fost urmat de Sebastien Ogier, care a câştigat două probe speciale şi a ocupat fără emoţii locul doi în clasamentul general la debutul lui Volkswagen Polo R WRC, oferind încredere constructorului german pentru restul sezonului.

Am aşteptat un an şi sunt foarte fericit, locul doi este ca o victorie pentru mine. Niciodată nu mi-a plăcut să termin al doilea, dar acum acesta a fost obiectivul.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Chiar dacă succesul lui Loeb a fost previzibil, ultima zi a competiţiei a adus numeroase drame pe traseu.
Cele trei probe speciale de sâmbătă dimineaţă s-au desfăşurat pe gheaţă şi zăpadă, iar doi dintre piloţii de top au fost nevoiţi să abandoneze.

Evgeny Novikov (M-Sport) a rămas pe trei roţi în urma unui accident şi nu a mai ajuns la finalul probei, pentru ca Jari-Matti Latvala să iasă ulterior în decor şi să fie nevoit la rândul său să abandoneze.

Cele două abandonuri i-au permis lui Dani Sordo să ocupe locul trei la final în faţa coechipierului său Mikko Hirvonen, care a avut un parcurs modest pe toată durata raliului. Bryan Bouffier a câştigat o probă specială şi a terminat pe un surprinzător loc cinci, în faţa unui Mads Ostberg (M-Sport) care a pierdut timp preţios din cauza unei defecţiuni la suspensii.

Ultimele două probe speciale, programate sâmbătă după lăsarea întunericului, au fost anulate din cauza ploilor abundente care au forţat spectatorii să plece prematur spre case.

RALIUL MONTE CARLO - CLASAMENT FINAL

 1.  Sebastien Loeb      Citroen             5h18m57.2s
 2.  Sebastien Ogier     VW                   + 1m39.9s
 3. 
Dani Sordo Citroen + 3m49.0s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 5m26.3s 5. Bryan Bouffier PH Citroen + 8m13.1s 6. Mads Ostberg Qatar M-Sport Ford + 12m03.7s 7. Martin Prokop Czech Ford + 23m27.3s 8. Sepp Wiegand Skoda Deutschland + 29m34.5s 9. Olivier Burri Offshore Peugeot + 35m38.4s 10. Michal Kosciuszko Italia Mini + 36m28.0s WRC retirements: Evgeny Novikov Qatar M-Sport Ford SS14 Juho Hanninen Qatar M-Sport Ford SS14 Jari-Matti Latvala VW SS14 Julien Maurin Maurin Ford SS10 Thierry Neuville Qatar M-Sport Ford SS4

RALIUL MONTE CARLO - REZUMAT VIDEO CITROEN

Comentarii (3)

  • slayers
    Loeb e cel mai mare pilot de raliu din istorie.N-o spun eu, o spun rezultatele.Felicitari si speram sa participi mai rar, caci omori competitia,o sufoci ca si Schumacher in Formula 1 la prima participare.
    10 3
  • bergen88
    Loeb e cel mai bun,si o demonstreaza atat ca pilot cat si ca om. Iar daca o sa ajunga sa fie macar in jumate la fel de bun si in WTTC,o sa se gaseasca si acolo unii sa ii zica sa se lase ca sufoca competitia. Oricum felicitari pentru acest raliu si mult succes in continuare.
    10 0
  • Iar !!!!
    S.L. the best !
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru