Raliul Monte Carlo, ziua 1: Loeb, lider detaşat. Volkswagen produce surpriza

de Daniel Popescu
Joi, 17.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb este lider în clasamentul Raliului Monte Carlo la finalul primei zile, în timp ce Volkswagen a început campania cu o victorie obţinută de Sebastien Ogier chiar în prima probă specială.

Am pierdut din aderenţă şi din încredere. Au fost câteva momente... dar mă bucur că am ajuns la finalul zilei.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Raliul Monte Carlo, prima etapă din sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri, a început miercuri cu primele patru probe speciale, desfăşurate parţial pe uscat, parţial pe zăpadă şi gheaţă.

Condiţiile variabile au condus la numeroase greşeli în alegerea pneurilor potrivite, însă Sebastien Loeb şi-a demonstrat încă o dată abilităţile de a lua cele mai bune decizii şi are un avans de un minut şi 20 de secunde în fruntea clasamentului general după ce a câştigat trei dintre cele patru probe ale zilei.

Surpriza zilei a fost însă prestaţia foarte bună a lui Sebastien Ogier la debutul celor de la Volkswagen în competiţie cu noul Polo R WRC. Francezul a impresionat încă de la start şi a câştigat prima probă specială, însă ulterior nu a reuşit să ţină pasul cu conaţionalul său de la Citroen şi a coborât pe locul doi la general.

După un parcurs modest în probele de dimineaţă, Mikko Hirvonen a progresat semnificativ după-amiază şi a ajuns pe locul trei în clasamentul general în fata coechipierului său de la Citroen, Dani Sordo.

Un parcurs similar a avut şi Jari Matti Latvala, care ocupă locul cinci la volanul celui de-al doilea Polo R WRC, în timp ce M-Sport şi-a acontat locurile şase şi nouă prin Evgeny Novikov şi Mads Ostberg.

Coechipierul acestora, Thierry Neuville, a abandonat în PS 4 în urma unei greşeli personale.

PROBLEME CU SISTEMUL DE CRONOMETRARE

Am făcut tot ce am putut, dar nu a fost uşor. A fost mult noroi.

Sebastien Ogier
Pilot Citroen
Prima zi din Raliul Monte Carlo a fost marcată de numeroase probleme înregistrate de Sistemas Integrales de Telecomunicacion (SIT), compania care a preluat în acest sezon sistemul de live-timing de la Stage One Technology.

Loeb a fost nevoit să renunţe la senzorii GPS plasaţi pe Citroen DS3 WRC după ce semnalul acestora interfera cu semnalul celor de la SIT, iar timpii realizaţi în PS 3 au fost stabiliţi oficial cu trei ore întârziere în urma erorilor apărute în sistemul de cronometrare. În plus, niciuna dintre cele patru probe nu a avut timpi intermediari corecţi.

Şefii celor trei mari echipe din WRC (Citroen, M-Sport şi Volkswagen) şi-au exprimat indignarea pentru acest gen de probleme, în condiţiile în care acestea plătesc serviciile furnizate de SIT.

RALIUL MONTE CARLO - CLASAMENT GENERAL DUPĂ PRIMA ZI

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 1h39m49.0s 2. Sebastien Ogier VW + 1m20.3s 3. Mikko Hirvonen Citroen + 1m46.7s 4. Dani Sordo Citroen + 2m01.2s 5. Jari-Matti Latvala VW + 2m32.2s 6. Evgeny Novikov Qatar M-Sport Ford + 2m50.6s 7. Bryan Bouffier PH Citroen + 2m57.1s 8. Juho Hanninen Qatar M-Sport Ford + 3m03.5s 9. Mads Ostberg Qatar M-Sport Ford + 4m45.1s 10. Martin Prokop Czech Ford + 7m11.0s

Comentarii (4)

  • Marian
    Deci ... pana la urma Ogier asta al cui e? Peste tot scrie VW doar in "legenda" din stanga jos apare Citroen.
    8 0
  • Catalin
    Ogier e la Volkswagen
    2 0
  • _steli
    Respect Citroen si Loeb (nu neaparat in aceasta ordine)!
    8 0
  • talent
    dar eu am o curiozitate; care ar fi oare cu talentul, Citroen sau Loeb??? As vrea sa-l vad la o alta echipa... asta doar asa din curiozitate.
    1 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru