Ogier a obţinut în Raliul Suediei prima victorie pentru Volkswagen în WRC

de Daniel Popescu
Luni, 11.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a câştigat Raliul Suediei şi a adus astfel prima victorie pentru Volkwagen în Campionatul Mondial de Raliuri după ce l-a învins pe marele său rival Sebastien Loeb.

Am zbierat de bucurie în maşină. Este incredibil să obţin victoria pentru Volkswagen în cel de-al doilea raliu. Probabil că acesta este cel mai important moment al carierei mele.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Sebastien Ogier a confirmat în Raliul Suediei prestaţia bună cu Volkwagen Polo R WRC şi a câştigat a doua etapă a sezonului din Campionatul Mondial de Raliuri.

Francezul şi-a construit un avans liniştitor de aproximativ o jumătate de minut în faţa lui Sebastien Loeb încă din prima zi, după ce a câştigat cinci dintre primele opt probe speciale. Ulterior, el a preferat să fie mai precaut, însă chiar şi în acest context Loeb nu a reuşit să ameninţe victoria conaţionalului său.

În cele din urmă, Ogier a câştigat 11 dintre cele 22 de probe speciale şi a terminat în fruntea clasamentului cu un avans de aproape 42 de secunde în faţa lui Loeb, devenind doar al doilea pilot din afara Scandinaviei care triumfă în Suedia.

Acesta a fost al doilea dintre cele patru raliuri în care Loeb va concura în acest sezon, urmând să revină în competiţie abia în Raliul Argentinei din perioada 3-5 mai.

Cred că am pierdut raliul joi dimineaţă, după calificări. Am decis să schimbăm setările, dar nu a funcţionat şi de aceea am pierdut timp în prima zi.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Mads Osberg (M-Sport), care la începutul raliului a dat semne că poate lupta pentru locul doi cu Loeb, în timp ce JAri Matti Latvala a terminat pe patru la şase secunde în spatele norvegianului la volanul celui de-al doilea VW Polo R WRC.

Thierry Neuville, Juho Hanninen, Henning Solberg şi Evgeny Novikov au ocupat de asemenea poziţii în top 10 pentru echipele M-Sport, în condiţiile în care ceilalţi doi piloţi Citroen au avut reale dificultăţi în zăpezile Suediei.

Mikko Hirvonen a ieşit din calculele pentru victorie încă din PS 2 după ce a ieşit în decor şi a pierdut 20 de minute, terminând raliul doar pe 17, în timp ce Dani Sordo a abandonat duminică după ce suferise un accident şi vineri.

În clasamentul general, Ogier a urcat pe prima poziţie datorită celor trei puncte bonus obţinute în Power Stage şi are 46 de puncte, cu trei mai multe decât Loeb, însă Citroen rămâne lider la constructori cu 57 de puncte, cu două mai multe decât Volkswagen.

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc în perioada 8-10 martie în Mexic.

RALIUL SUEDIEI - CLASAMENT FINAL

 1.  Sebastien Ogier     VW                  3h11m41.9s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen                + 41.8s
 3.  Mads Ostberg        Qatar M-Sport Ford   + 1m24.5s
 4.  Jari-Matti Latvala  VW                   + 1m30.6s
 5.  Thierry Neuville    Qatar M-Sport Ford   + 5m06.4s
 6.  Juho Hanninen       Qatar M-Sport Ford   + 5m43.1s
 7.  Martin Prokop       Czech Ford          + 11m25.4s
 8.  Henning Solberg     M-Sport Ford        + 11m42.7s
 9.  Evgeny Novikov      Qatar M-Sport Ford  + 13m04.7s
10.  Yazeed Al Rahji     Yazeed Ford         + 16m27.0s

Other WRC finishers:

14.  Michal Kosciuszko   Italia Mini         + 25m08.9s
17.  Mikko Hirvonen      Citroen             + 31m19.0s
25. 
Jarkko Nikara Prodrive Mini + 53m45.1s 27. Matthew Wilson Qatar M-Sport Ford + 55m47.3s WRC retirements: Dani Sordo Citroen SS20 Jari Ketomaa Autotek Ford SS16 Khalid Al-Qassimi Abu Dhabi Citroen SS16 Pontus Tidemand PTM Ford SS9 Leading power stage results: 1. Sebastien Ogier VW 9m54.1s 2. Jari-Matti Latvala VW + 1.0s 3. Mads Ostberg Qatar M-Sport Ford + 3.2s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 5.0s 5. Sebastien Loeb Citroen + 6.4s

Comentarii (8)

  • claudiu
    Felicitari Ogier si VW !
    19 6
  • bravo,chiar merita, la cum fuge masinuta asta
    14 7
  • catalin
    exista vreun site unde sa putem vedea si noi transmisii din acest campionat de raliu??
    4 0
  • http://www.youtube.com/watch?v=uVmH6crFgY0

    Traiasca youtube-ul :D
    4 0
  • E mare lucru sa castigi o cursa din primul an de participare! Bravo lor!!
    11 4
  • WRC-C4
    In sfarsit si VW ! Mai bine mai tarziu, decat niciodata.
    6 0
  • Bravo Ogier. Anul trecut cand ziceam ca Ogier si Volkwagen ar putea sa faca o mare surpriza chiar din debutul lor (din primul an), multi mi-au dat dislike. Acum se vede cu adevarat ce inseamna Volkwagen si ce inseamna sa un pilot de top.
    10 2
  • Era de asteptat ca Ogier si VW sa aiba rezultate foarte bune avand in vedere cat au testat si s-au pregatit anul trecut , au avut teste pe toate suprafetele iar anul acesta il vad pe Ogier principalul candidat la a fii campion mondial odata cu retragerea lui Loeb . Atat Hirvonen cat si restul nu se ridica la nivelul celor 2 , singurul care il putea bate era Loeb dar .....din pacate s-a retras , era un CM foarte frumos cu cei doi concurand.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru