Citroen confirma intelegerile cu Raikkonen si Solberg

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 24.01.2011
Citroen a confirmat oficial programele pe care le va derula pentru Kimi Raikkonen si Petter Solberg in sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Citroen a prezentat luni la Paris noul model DS3 WRC cu care va incerca sa-si pastreze titlul de campioana in cea mai importanta competitie de raliuri din lume. Constructorul francez a profitat de aceasta ocazie pentru a confirma parteneriatele pe care le va desfasura in acest sezon cu Kimi Raikkonen si Petter Solberg.

Astfel, Raikkonen va lua startul in 10 dintre cele 13 etape ale sezonului 2011, asa cum anuntase anterior presa internationala, si va concura pentru echipa Ice 1 Racing. "Kimi Raikkonen a semnat pentru 10 raliuri si, daca totul merge bine, poate vor fi mai multe", a explicat Olivier Quesnel, seful Citroen Racing.

In schimb, Solberg va participa la intregul sezon de WRC, insa prezenta sa in etapa de debut din Suedia a fost posibila numai ca urmare a faptului ca olandezul Peter Van Merkstyn a acceptat sa absenteze chiar daca avea o intelegere cu Citroen. "Trebuie sa-i multumim lui van Merkstyn pentru ca i-a permis lui Solberg sa concureze in Suedia, intrucat i-a dat masina sa pentru prima etapa", a adaugat Qusnel.

Situatia a fost generata de faptul ca Citroen a construit doar patru exemplare DS3 WRC pentru Raliul Suediei: doua pentru Sebastien Loeb si Sebastien Ogier, pilotii echipei de uzina, unul pentru Raikkonen si unul pentru van Merkstyn, in timp ce Solberg a incheiat contractul cu francezii ulterior.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • Alexandra1710
    go, go kimi, the best driver, the flying Iceman, bord to drive and to win, my hero.. go, go. Sunt sigura ca va fi noul campion mondial acest zeu al volanului.
    4 11
  • useri...si nu prea
    Mda.De mentionat faptul ca mai sus cineva a postat in numele meu.Ma bucur ca am si fani pe site:)) bravo baieti :))
    12 1
  • nelu98
    maimutoi
    MANANCI CACAO comentariul asta nu este al Alexandrei
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru