Raikkonen evidenţiază progresele realizate de Lotus

de Daniel Popescu
Luni, 11.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen afirmă că Lotus a reuşit să îmbunătăţească monopostul în toate zonele şi minimalizează problemele tehnice din cadrul testelor.

Kimi Raikkonen abordează cu optimism Marele Premiu al Australiei, prima etapă a noului sezon de Formula 1, fiind încrezător în şansele echipei de a obţine rezultate bune.

Fostul campion mondial îşi justifică starea de spirit prin faptul că Lotus a îmbunătăţit monopostul în toate privinţele comparativ cu sezonul precedent, când echipa a obţinut o victorie la Abu Dhabi şi a terminat pe locul patru în clasamentul constructorilor.

"Cred că întotdeauna vrei mai mult, dar acest moment este un bun punct de plecare. Sper să fim suficient de rapizi. Nu cred că există vreo zonă în care să fie mai rău decât monopostul de anul trecut, până acum totul este mai bine. Anul trecut am avut o viteză bună, dar nu suficient de bună pentru a câştiga titlul. Asta înseamnă că anul acesta avem nevoie de o viteză mai bună. Dacă putem obţine mai mult de la monopost şi dacă ne putem păstra consecvenţa şi să obţinem rezultate mai bune la începutul anului, ar trebui să avem o şansă mai bună", a declarat el.

Urmareste Automarket
Programul de pregătire al lui Raikkonen din cadrul celor trei sesiuni de teste din această iarnă a fost influenţat negativ de unele defecţiuni tehnice la cutia de viteze, dar şi de o problemă medicală care nu i-a permis să urce în monopost într-una dintre zile.
Finlandezul susţine însă că nu este îngrijorat de fiabilitatea monopostului E21, mai ales că a trecut printr-o situaţie asemănătoare şi anul trecut.

"Am avut ceva probleme în teste, dar totuşi am parcurs câteva tururi. Sigur, întotdeauna vrei mai multe tururi, dar asta este situaţia. Vom merge la curse şi vom vedea cum stăm. Nu sunt cu adevărat îngrijorat despre fiabilitate pentru că a existat o singură problemă care ne-a afectat în teste şi am rezolvat-o. Niciodată nu poţi fi sigur 100%, dar în sezonul trecut am avut probleme înainte de startul sezonului şi apoi am fost destul de buni în curse", a adăugat el.

Via F1Fanatic

Comentarii (7)

  • george
    cand incepe f1champ ?!premii ?!
    0 5
  • 2013 e anul lui Kimi, trebuie sa fie si mai bine ca anul trecut!
    22 7
  • Brembo
    Daca nu se rataceste din nou pe vreun circuit poate are o sansa.
    5 28
  • bai frate daca nu se face atata caz ,cu rataceala aia de nu am vazut.zici ca tu ca se lupta pt titlu si a ajuns sa se rataceasca .cat sa fii ma de prost sa contesti un pilot dupa faptul ca a facut faza aia atunci pe circuit cu toate ca el a specificat ca in altii ani se putea iesi foarte bine pe acolo.si tu brembo te pricepi la formula 1 ,da o dracu ba de treaba ,toti prostii isi dau cu parerea
    27 4
  • Adrian24
    de ce 16-18 martie? 18 e luni
    2 2
  • bobitza
    16 - 18 matrie 2012...
    1 0
  • mirel_f1
    Baieti Raiconnen e un pilot valoros cu mult potential si un talent iesit din comun, credetima anul asta se va bate la titlu doar daca e si monopostul competitiv .
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru