Citroen îl favorizează pe Loeb în lupta pentru titlu

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.10.2011
Citroen a confirmat că îl va favoriza pe Sebastien Loeb în lupta pentru titlul mondial, chiar dacă coechipierul său Sebastien Ogier s-a apropiat la numai trei puncte.

Abandonul suferit de Sebastien Loeb în Raliul Franţei şi victoria obţinută de Sebastien Ogier a complicat dramatic lupta pentru titlul mondial în WRC.

Loeb păstrează fotoliul de lider, însă a fost egalat la puncte de Mikko Hirvonen, rivalul său de la Ford, în timp ce Ogier este la numai trei puncte în spate. Chiar dacă ambii piloţi ai constructorului francez au şanse reale la titlu, Citroen a dezvăluit că va continua să-l favorizeze pe Loeb, întrucât pericolul de a pierde trofeul în favoarea lui Hirvonen este prea mare.

"Cel mai mare pericol este în colţul albastru: Hirvonen. Aceasta este principala noastră preocupare. Sebastien Loeb este liderul echipei, apoi vom vedea ce vom face", a declarat Olivier Quesnel, şeful Citroen.

Ogier a refuzat să comenteze declaraţiile lui Quesnel, mai ales în contextul în care ordinele de echipă din Raliul Australiei l-au privat de patru puncte, cu care acum ar fi fost lider în clasamentul general. "Chiar nu vreau să vorbesc despre asta acum.

Vreau să am ocazia să mă bucur de această victorie, poate să am o mică vacanţă după raliu şi să mă pregătesc pentru ultimele două etape. Cu siguranţă campionatul este mai interesant acum", a precizat el.

Între timp, Citroen a dezvăluit că o greşeală comisă în procesul de fabricare a motorului este cauza abandonului suferit de Loeb în Franţa. "Loeb a avut un motor nou în Franţa. Cred că am făcut o greşeală când am construit motorul. Nu s-a mai întâmplat de peste 10 ani, dar s-a întâmplat acum şi a fost vorba despre Raliul Franţei şi maşina lui Loeb. Ne pare foarte rău, dar acestea sunt raliurile", a mai precizat Quesnel.

Via | Autosport | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru