Citroen laudă performanţa lui Loeb din Raliul Italiei

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 12.05.2011
Oficialii Citroen au lăudat maniera impresionantă în care Sebastien Loeb a câştigat duminică Raliul Italiei după ce a plecat primul pe traseu în toate cele trei zile ale competiţiei.

Sebastien Loeb a obţinut duminică a 64-a victorie în Campionatul Mondial de Raliuri în 143 de starturi, după ce s-a impus fără emoţii în Raliul Italiei.

Victoria pilotului de uzină al echipei Citroen a venit în contextul în care acesta a fost dezavantajat de faptul că a plecat primul pe traseu în toate cele trei zile ale competiţiei, întrucât a curăţat drumul pentru toţi rivalii săi. Parcul fără greşeală al francezului a atras numeroase laude din partea lui Sven Smeets, managerul echipei Citroen, care a admis însă că pilotul a profitat de câteva probleme întâmpinate de rivali.

"Cred că este aproape comparabil cu parcursul din prima zi a Raliului Noii Zeelande (n.r - din 2010) când a plecat primul pe traseu pe unele dintre cele mai alunecoase drumuri din lume. Poate că am fost ajutaţi puţin de problema cu pneuri a lui Mikko Hirvonen sau de problema lui Petter Solberg. Totuşi, într-una dintre probele de sâmbătă, chiar şi la prima trecere, a avut cel mai bun timp.

A fost o performanţă incredibilă", a declarat el.

De aceeaşi părere este şi Frederic Banzet, managerul general al Citroen, care crede că Loeb este un exemplu prin profesionalismul de care dă dovadă, chiar dacă ar putea fi mult mai relaxat după cele şapte titluri mondiale consecutive.

"Sebastien Loeb a avut un raliu extraordinar. Să câştigi aici după ce eşti primul pe traseu în toate cele trei zile este o mega-performanţă. Încă o dată am fost impresionat de profesionalismul întregii echipe, care lucrează într-o ambiantă calmă, cooperativă şi entuziastă", a precizat el. În urma victoriei obţinute în Itaia, Loeb s-a detaşat în fruntea clasamentului general, având un avans de şapte puncte în faţa lui Mikko Hirvonen.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru