Citroen: "Loeb şi Ogier vor avea statut de egalitate în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.01.2011
Citroen susţine că Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier vor avea libertatea de a lupta unul împotriva celuilalt pentru titlul mondial în sezonul 2011 al WRC.

Sebastien Loeb a dominat autoritar Campionatul Mondial de Raliuri în ultimii şapte ani, cucerind tot atâtea titluri mondiale.

Pe lângă talent, francezul a beneficiat în anumite momente şi de sprijinul fostului său coechipier Dani Sordo, care nu a reuşit însă niciodată să reprezinte o ameninţare reală. Sosirea la echipă a lui Sebastien Ogier, revelaţia sezonului precedent, tinde însă să schimbe lucrurile, întrucât acesta este dornic să-şi demonstreze calităţile. Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing, a confirmat în acest sens că Loeb şi Ogier vor avea statut de egalitate la echipă până în momentul în care unul dintre cei doi va ieşi complet din lupta pentru titlu.

"Acest an poate fi interesant cu cei doi Sebastien. Dar este foarte important pentru Citroen şi pentru cei doi piloţi să ştie că încep anul cu statut de egalitate. După aceea, vom vedea cum se derulează sezonul, dar cred că va fi o poveste bună", a declarat el.

La rândul său, Ogier a admis că se aşteaptă să fie sprijinit de Citroen pentru a obţine cel mai bun rezultat posibil.

"În ceea ce mă priveşte, acum încep la egalitate. Sunt determinat să nu cad în postura de pilot numărul doi", a precizat francezul.

Lucrurile sunt mult mai clare în privinţa lui Loeb, care nici nu concepe alternativa de a deveni pilotul numărul 2 al echipei, chiar dacă Ogier va obţine rezultate mai bune. "Evident, când ai câştigat un anumit număr de raliuri şi campionate  ar fi greu să accepţi să fii numărul doi. În schimb, aş prefera să mă retrag", a declarat el.

Noul sezon de WRC va începe în weekendul 10-13 februarie cu Raliul Suediei, nu înainte ca Citroen să prezinte publicului luni la Paris noul DS3 WRC.

Via | WRC

Taguri: Citroen, Loeb, Ogier

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru