Citroen: "Lupta pentru titlu este deschisă oricărui rezultat"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.05.2012
Citroen consideră că luptă pentru titlul constructorilor din acest sezon este departe de a fi încheiată şi anticipează dueluri echilibrate cu Ford în următoarele raliuri.

Citroen a luat o opţiune importantă în clasamentul constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri, după ce a acumulat 151 de puncte în primele cinci etape, comparativ cu cele 106 puncte ale rivalilor de la Ford.

În plus, constructorul american a obţinut o singură victorie prin Jari Matti Latvala în Raliul Suediei, o etapă pe care Ford o câştigă cu regularitate în ultimii ani. Situaţia este complicată şi de rezultatele modeste înregistrate de Latvala în acest an, care a abandonat în trei dintre primele patru etape, în timp ce Petter Solberg nu a reuşit încă să lupte pentru victorie.

Cu toate acestea, Yves Matton, şeful Citroen Racing, susţine că lupta pentru titlu este departe de a se fi încheiat şi crede că Ford nu şi-a arătat încă întregul potenţial.

"Chiar dacă avem un avans în termeni de puncte, acest campionat este departe de a se fi încheiat [...] şi nu cred că putem ajunge deja la o concluzie în acest stadiu al sezonului. După Monte Carlo, Suedia şi Mexic am crezut că în Portugalia vom afla mai multe despre forma echipelor, dar vremea ne-a împiedicat să vedem o luptă directă.

În Argentina, rivalii noştri au avut probleme chiar dacă echipajele noastre au atins forma maximă. Nu am văzut încă o luptă directă. Fără niciun dubiu, competiţia este dură şi sunt sigur că vom vedea câteva raliuri foarte echilibrate în următoarele câteva runde", a precizat el.

Ford va avea ocazia să ameninţe supremaţia celor de la Citroen în Raliul Greciei de la sfârşitul acestei săptămâni, iar Petter Solberg îl avertizează deja pe Sebastien Loeb că va lupta în continuare pentru titlul mondial al piloţilor.

"Am avut ghinion în ultimele două raliuri, dar sunt încă pe locul doi în clasamentul general după ce am pilotat la 110% din capacitate. Abordez campionatul etapă cu etapă şi este absolut posibil (n.r - să câştig titlul)", a precizat el.

Via | WRC | MaxRally

Taguri: Citroen, Ford, Solberg

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru