Citroen: "Raikkonen şi Solberg au prioritate la echipa a doua"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.11.2010
Olivier Quesnel a dezvăluit că Petter Solberg şi Kimi Raikkonen vor avea prioritate să concureze pentru Citroen Junior în 2011.

Citroen Racing a dezvăluit vineri o parte dintre planurile pe care le are pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri. Constructorul francez este determinat să concureze în continuare cu două echipe, în ciuda faptului că linia de piloţi pentru Citroen Junior nu a fost încă stabilită.

Potrivit şefului Olivier Quesnel, pe lângă valorea piloţilor contează cel puţin la fel de mult şi bugetul pe care aceştia îl pot aduce la echipă, motiv pentru care situaţia este una complicată. Quesnel susţine că varianta ideală ar fi o linie de piloţi formată din Kimi Raikkonen şi Petter Solberg, însă admite ca echipa nu a luat încă nicio decizie în această privinţă.

"Vom avea două echipe anul viitor, dar nu vă pot spune cine va fi în a doua echipă pentru că întâi trebuie să ne asigurăm bugetul. Asta înseamnă că Dani Sordo ar fi trebuit să-şi asigure 100% din buget pentru a continua cu Citroen, iar asta este foarte complicat. La fel este şi pentru Kimi Raikkonen.

Avem multe cereri, dar am prefera să avem piloţi cu buget care sunt de asemenea foarte rapizi. Am fi foarte mulţumiţi cu Raikkonen şi Petter Solberg şi cred că ei ar avea prioritate, dar vom vedea. Trebuie să aşteptăm, dar sunt sigur că vom avea două maşini în a doua echipă", a declarat francezul.

Raikkonen se afla de mai multe luni în negocieri cu Citroen, însă trebuie să-şi asigure o parte din buget după ce sponsorul Red Bull a decis să-şi micşoreze contribuţia pentru sezonul următor. La rândul său, Solberg încearcă să-şi asigure un loc la echipa a doua, după ce a dezvăluit recent că va părăsi Campionatul Mondial de Raliuri dacă nu va pilota pentru unul dintre cei doi constructori din competiţie.

În plus, Citroen a confirmat că nu va oferi modele DS3 WRC pentru piloţi privaţi în sezonul 2011.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru