Citroen renunţă la apelul împotriva excluderii lui Hirvonen din Portugalia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.04.2012
Citroen a anunţat că nu va mai face apel la excluderea lui Mikko Hirvonen din Raliul Portugaliei, întrucât consideră că nu ar fi avut nicio şansă să-l câştige.

Citroen îşi anunţase duminică noapte decizia de a face apel la excluderea lui Mikko Hirvonen din Raliul Portugaliei, după ce comisarii FIA au descoperit că ambreiajul folosit pe maşina Citroen DS3 WRC pilotată de finlandez nu era dintr-un lot omologat.

Conform regulamentului, după anunţarea intenţiei de a face apel, constructorul francez avea 48 de ore la dispoziţie pentru a-l depune, însă în cele din urmă a renunţat la această idee după ce analiza tehnică a evidenţiat că nu ar fi avut nicio şansă să câştige.

"Întrucât analizele suplimentare a problemei şi discuţiile cu experţii nu au scos la iveală niciun element tehnic care ar fi putut fi folosit pentru a altera penalizarea dură a comisarilor, Citroen a decis să nu meargă mai departe cu ceea ce ar fi fost o procedură lungă şi costisitoare", a precizat Citroen într-un comunicat de presă.

De asemenea, Citroen a fost acuzată că una dintre componentele turbinei motorului a depăşit dimensiunea maximă permisă de regulament cu 0.01 mm, iar Citroen a confirmat că motivul a fost dilatarea plasticului din cauza condiţiilor meteo extreme.

Via | Citroen

Comentarii (1)

  • Dilatarea Plastică
    nu dilatarea plasticului
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru