Citroen şi Ford vor concura cu câte patru maşini în sezonul 2011 din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 15.06.2010
Citroen şi Ford şi-au anunţat intenţia de a concura cu câte patru maşini complet noi în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Potrivit schimbărilor radicale de regulament prevăzute pentru 2011, Citroen şi Ford vor concura cu două modele de maşini complet noi anul viitor.

Constructorul francez va miza pe noul DS3 WRC, în timp ce rivalii lor americani îşi vor pune speranţele la titlul mondial pe noul Ford Fiesta RS WRC.

Niciunul dintre constructori nu a finalizat încă producţia, însă şi-au anunţat deja intenţiile de a concura cu câte patru maşini de acest tip anul viitor: câte două pentru echipele de uzină (Citroen WRC şi, respectiv, BP Ford), şi câte două pentru Citroen Junior şi, respectiv, Stobart Ford.

"Obiectivul este să avem două maşini pentru a doua echipă pentru prima etapă. Dar prioritatea este reprezentată de cele două maşini ale echipei de uzină. Timpul este scurt, dar avem o reputaţie bună pentru a construi maşinile contracronometru. Totul merge bine", a declarat Malcolm Wilson, şeful echipei Ford.

La rândul său, Olivier Quesnel este încrezător că Citroen va fi capabilă să alinieze patru DS3 WRC la startul sezonului viitor, deşi admite ca timpul este foarte scurt.

"Cred că putem avea patru maşini.

Trebuie să ne grăbim şi nu aşa procedăm de obicei la Citroen. În mod normal, ne placec să testăm şi să ne asigurăm că totul este bine. Dar în acest caz nu este posibil. Totuşi, îmi place să cred că vom avea patru maşini pentru prima etapă", a declarat şeful echipei Citroen WRC.

O altă problemă pentru cei doi constructori este producarea noului motor turbo de 1.6 litri care va debuta în competiţie anul viitor. Ford anticipează că va finaliza testarea unităţii la finalul verii, întrucât regulamentul tehnic a fost aprobat foarte târziu. "Am testat un motor de ceva timp, dar acel motor evoluează constant şi este încă în faza de dezvoltare. Nu suntem aproape de specificaţiile finale, dar vom reuşi până la sfârşitul verii", a explicat Wilson.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru