Citroen şi Ford vor pneuri Pirelli în WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 07.06.2010
Citroen şi Ford şi-au exprimat speranţa ca Pirelli va ajunge la o înţelegere cu FIA pentru a furniza pneuri în Campionatul Mondial de raliuri şi în sezonul 2011.

Pirelli a fost singurul producător de pneuri care a făcut o ofertă pentru furnizarea cauciucurilor în Campionatul Mondial de Raliuri în perioada 2011-2013, însă întârzierea semnării unui contract a atras speculaţii în privinţa intenţiilor reale ale italienilor.

Incertitudinile au crescut vertiginios după ce presa internaţională a relatat ca Pirelli este foarte aproape de o revenire în Formula 1, însă italienii susţin că sunt decişi să continue participarea în WRC.

"Am spus clar că vrem să rămânem în WRC indiferent ce se întâmpla în altă parte. Pirelli are o moştenire foarte bogată în raliuri şi nu suntem pregătiţi să-i întoarcem spatele", a declarat Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli.

Citroen este în favoarea continuării parteneriatului cu Pirelli, în primul rând prin prisma menţinerii costurilor la un nivel acceptabil, însă oficialii constructorului francez nu exclud posibilitatea ca numele furnizorului de pneuri să se schimbe.

"Oferta Pirelli are sens.

Sunt sigur că aceasta este şi opinia celor de la Ford, dar poate că nu vom avea Pirelli dacă aceştia ajung în Formula 1. Vor forţa pe toate planurile acum, dar ar putea să spună că le pare rău dacă ajung în F1. Când nu-ţi cunoşti viitorul, forţezi peste tot", a declarat olivier Quesnel, şeful Citroen.

În schimb, rivalii de la Ford sunt convinşi că Pirelli va continua în WRC şi susţin că este foarte important să se evite concurenţa intre producătorii de cauciucuri, din cauza costurilor ridicate generate de teste.

"Între 30-50 % din costuri au fost asociate testării pneurilor. Pirelli trebuie să continue. Dacă ar fi să revenim la concurenţă în privinţa pneurilor, costurile ar creşte imediat. Nimeni nu este în favoarea concurentei pentru pneuri. Pirelli a muncit mult şi trebuie să rămână", a declarat Malcolm Wilson, şeful constructorului Ford în WRC.

Deşi teoretic înţelegerea dintre FIA şi Pirelli a fost deja realizată, contractul oficial nu a fost încă semnat din cauza unor neclarităţi ale clauzelor acestuia.

Via | WRC

Comentarii (2)

  • Guess who
    Concursuri ?
    Concursul cu ocazia WRC Portugalia se lasa asteptat la aproape 2 saptamani... iarasi minciunele :)))) Nu-i nimic, tara merge inainte :))
    1 0
  • aoleu, iar promit astia premii si nu le mai dau ? :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru