Citroen: "Victoria din Germania nu-i garantează lui Sordo locul pentru 2014"

de Daniel Popescu
Marti, 27.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen susţine că victoria obţinută de Dani Sordo în Raliul Germaniei nu îi garantează spaniolului prezenta în echipă pentru sezonul 2014.

Când semnezi cu un pilot vrei ca acesta să câştige, dar există şi alţi factori pe care îi luăm în considerare.

Yves Matton
Sef Citroen Racing
Dani Sordo a obţinut duminică prima victorie din cariera în Campionatul Mondial de Raliuri, într-un moment în care Citroen analizează piloţii pe care îi va utiliza în sezonul 2014. 

Constructorul francez urmează să-i ofere o nouă şansă şi lui Kris Meeke, care va concura pentru echipă în Raliul Australiei chiar în locul lui Sordo, însă nici Mikko Hirvonen nu are încă locul asigurat în urma unui sezon modest.

În acest context, Yves Matton, şeful Citroen Racing, a admis că este încă departe de a lua o decizie finală, afirmând că victoria lui Sordo nu este crucială în acest sens.

"Cu siguranţă (victoria din Raliul Germaniei) este un argument puternic, dar nu este singurul argument. Când semnezi cu un pilot vrei ca acesta să câştige, dar există şi alţi factori pe care îi luăm în considerare.

Întotdeauna am spus că vom începe să lucrăm la planurile pentru 2014 după Raliul Germaniei. Pentru mine, acest raliu pe asfalt a fost foarte important. Este dificil de spus de cât timp vom avea nevoie, pentru că nu sunt singur în acest joc", a declarat el.

La rândul său, Sordo este conştient că victoria din Germania nu îi garantează locul în echipă pentru sezonul următor, însă acest lucru nu îi micşorează gradul de satisfacţie pentru această performanţa.

"Dacă victoria mă va ajuta pentru anul viitor, atunci va fi bine, dar dacă nu, asta este. Este foarte frumos să am această victorie", a precizat el.

Un alt pilot aflat în vederile Citroen pentru sezonul 2014 este Robert Kubica, care a devenit liderul clasei WRC2 după victoria obţinută în Raliul Germaniei.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru