Citroen vrea să concureze cu trei maşini în WRC în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 20.05.2010
Citroen Total intenţionează să concureze cu trei maşini în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Citroen Total, echipa principală a constructorului francez în Campionatul Mondial de Raliuri, vizează o schimbare de strategie în perspectiva sezonului 2011.

Echipa intenţionează să-l promoveze la echipa mare pe Sebastien Ogier, care a impresionat în acest an la Citroen Junior, acolo unde îl are coechipier pe Kimi Raikkonen.

Pe de altă parte, Citroen Total nu vrea să renunţe la serviciile lui Dani Sordo, motiv pentru care soluţia de compromis este ca echipa să utilizeze trei maşini în următoarea ediţie a WRC.

Informaţia a fost dezvăluită de Sordo, care admite însă ca situaţia ar putea reprezenta doar o tactică pentru a nu-l îndepărta prematur de la echipă. "Olivier Quesnel (n.r - şeful echipei Citroen Total) mi-a spus că îi vrea pe cei doi Sebastien (n.r - Loeb şi Ogier) şi pe mine pentru anul viitor. Sper că lucrurile stau aşa, dar nu ştiu ce se va întâmpla. Bineînţeles că aş vrea să rămân la Citroen, dar dacă ei spun nu va trebui să-mi caut o altă echipă", a declarat spaniolul, care nu a reuşit încă să câştige niciun raliu, deşi concurează pentru constructorul francez de patru ani.

Conform regulamentului, în cazul în care va utiliza trei maşini, Citroen Total va fi obligată să nominalizeze doar doi piloţi care pot câştiga puncte pentru echipă.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru