Dennis Kuipers va concura cu Ford Fiesta RS WRC în sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.12.2010
Ford a anunţat că pilotul olandez Dennis Kuipers va concura cu modelul Fiesta RS WRC în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Dennis Kuipers este primul pilot olandez confirmat pentru sezonul 2011 din Campionatul Mondial de Raliuri, după ce acesta a anunţat că va concura cu Ford Fiesta RS WRC.

Kuipers a participat la câteva raliuri în sezonul recent încheiat cu versiunea de clasa S2000 a modelului Fiesta şi a decis să facă pasul spre clasa WRC după ce şi-a asigurat bugetul necesar pentru 10 dintre cele 13 etape programate. La fel ca şi în acest an, el va participa în competiţie sub culorile echipei Ipatec Racing.

"Voi pilota la 200%. În primul rând trebuie să obţinem experienţă, pentru ca experienţa înseamnă totul, dar ar fi frumos să câştigăm câteva puncte. Mi-a plăcut maşina din clasa S2000 şi, întrucât sasiul de bază va fi acelaşi pentru maşina de WRC sper să fie o experienţă similară. Bineînţeles că va exista un motor nou şi va trebui să mă obişnuiesc cu puterea suplimentară, dar sper că expeirenta mea cu Fiesta S2000 să mă ajute", a declarat olandezul în vârstă de 25 de ani.

La rândul său, Malcolm Wilson, şeful companiei M-Sport care supervizează programul de WRC al celor de la Ford, este încrezător că Kuipers va oferi rezultate bune în sezonul următor.

"Este o adevărată plăcere să-l primim pe Dennis în familia M-Sport pentru 2011.

A produs o serie de rezultate bune în maşina Fiesta S2000 în acest an şi a înregistrat progrese pe parcursul anului. A fost o plăcere să lucrez cu el pe parcursul sezonului şi îi urez bun venit înapoi în echipa pentru anul viitor", a precizat el.

Kuipers speră să găsească resurse de finanţare pentru a concura şi în celelate 3 etape ale sezonului care nu sunt încă incluse în programul său.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru