O nouă echipă în WRC în 2011: FERM Power Tools

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.01.2011
Pilotul olandez Dennis Kuipers va concura în WRC cu Ford Fiesta RS WRC pentru noua echipă FERM Power Tools, care va avea statut de constructor în sezonul 2011.

Campionatul Mondial de Raliuri va beneficia de o nouă echipă în sezonul 2011, care va purta numele FERM Power Tools World Rally Team.

Echipa a luat naştere în urma colaborării dintre FERM, un producător global de echipamente electronice, şi M-Sport, compania care gestionează programul de raliuri al constructorului Ford. FERM Power Tools va fi reprezentată de un singur pilot în persoana olandezului Dennis Kuipers, care va concura la volanul unui Ford Fiesta RS WRC, conform unei înţelegeri anunţate încă din luna decembrie. Noua echipă a primit acordul forului mondial pentru a avea statut de constructor şi va putea câştiga puncte în clasamentul general.

În vârstă de 25 de ani, Kuipers a concurat anul trecut în 8 etape de WRC la clasa S2000, cu modelul Fiesta S2000. "Sunt foarte bucuros să mă alătur echipei FERM Power Tools pentru 2011. Sezonul trecut a fost educaţional şi am obţinut câteva rezultate bune cu Ford Fiesta S2000. Simt că experienţa câştigată a reprezentat o pregătire excelentă pentru a pilota noul Ford Foesta RS WRC", a declarat olandezul.

La rândul său, Malcolm Wilson, şeful M-Sport, este încântat de apariţia noii echipei în WRC şi are încredere ca Kuipers va obţine rezultate bune.

"Este o mare plăcere să urez bun venit echipei FERM Power Tools în familia M-Sport şi WRC. Kuipers a produs o serie de rezultate consistente în 2010 şi a arătat progrese vizibile pe parcursul anului", a precizat el. Anul trecut, în WRC au concurat 5 echipe cu statut de constructori: Citroen WRC, BP Ford, Citroen Junior, Stobart şi Munchi's.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru