Elfyn Evans şi Ott Tanak vor concura pentru M-Sport în sezonul 2015 al WRC

de Daniel Popescu
Vineri, 21.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
M-Sport a confirmat vineri că Elfyn Evans şi Ott Tanak vor forma linia de piloţi pentru sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Esential 4 este cel mai bun rezultat obtinut de Elfyn Evans in WRC (Raliul Mexicului si Raliul Germaniei)
1 este numarul probelor speciale castigate de Elfyn Evans in WRC
3 este cel mai bun rezultat obtinut de Ott Tanak in WRC (Raliul Italiei din 2012)
9 probe speciale a castigat Ott Tanak in WRC
M-Sport, echipa indepedentă care concurează cu Ford Fiesta RS WRC, şi-a definitivat vineri linia de piloţi pentru sezonul 2015. Britanicii au decis să-i prelungească contractul lui Elfyn Evans ca urmare a performanţelor obţinute în sezonul de debut.

Britanicul care va împlini 26 de ani la sfârşitul lunii decembrie nu a urcat încă pe podiumul de premiere, dar şi-a trecut în cont de două ori locul patru în etapele din Mexic şi Germania.

"Aştept cu nerăbdare anul viitor. Am avut un prim sezon grozav în care am învăţat mult şi am experimentat raliurile. Anul viitor vom munci foarte mult şi vom analiza toate datele obţinute în toate raliurile, dar sunt încrezător că putem continua progresul şi putem îmbunătăţi viteza şi performanţele la fiecare eveniment", a declarat el.

Tanak îl înlocuieşte pe Hirvonen

Coechipierul lui Evans va fi Ott Tanak, care a concurat pentru M-Sport în acest an în etapele din Suedia şi Portugalia.

Estonianul în vârstă de 27 de ani îl va înlocui astfel pe Mikko Hirvonen, care şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională la sfârşitul acestui an.

Tanak a admis că misiunea de a fi pilot titular al echipei va fi una dificilă, însă este încrezător că va putea face fata provocărilor.

"Sunt foarte bucuros că mi s-a acordat încă o şansă. Ştiu că va fi o provocare majoră şi o mare responsabilitate, dar sunt pregătit pentru asta şi aştept cu nerăbdare sezonul care stă în faţă. Va trebui să ne intrăm în ritm în primele raliuri, dar lucrez de mult timp cu M-Sport şi am parcurs mulţi kilometri cu Ford Fiesta RS WRC, aşa că sper ca acomodarea să nu dureze prea mult", a precizat el.

Nu există niciun dubiu în privinţa potenţialului lui Evans şi Tanak.

Malcolm Wilson
Sef M-Sport
Chiar dacă niciunul dintre piloţi nu are un palmares impresionant în WRC, şeful Malcolm Wilson consideră că M-Sport va alinia una dintre cele mai interesante linii de piloţi pentru sezonul 2015 al WRC.

"Cred că este corect să spunem că anul viitor vom avea una dintre cele mai interesante linii de piloţi din Campionatul Mondial de Raliuri. Nu există niciun dubiu în privinţa potenţialului lui Evans şi Tanak şi aştept cu nerăbdare să văd ce vor putea face", a precizat el.

Kubica, pe lista scurta a lui Citroen

Vorbim cu Kubica pentru anul viitor.

Avem o listă scurtă de piloţi şi el se află pe ea.

Yves Matton
Sef Citroen Racing
În acest sezon, M-Sport a mizat şi pe serviciile lui Robert Kubica, care a concurat cu Ford Fiesta RS WRC sub culorile unei echipe private. Polonezul este însă în negocieri cu Citroen pentru a reveni alături de constructorul pentru care a obţinut titlul la clasa WRC2 în sezonul 2012. "Vorbim cu Kubica pentru anul viitor. Avem o listă scurtă de piloţi şi el se află pe ea", a declarat Yves Matton, şeful Citroen Racing, pentru publicaţia Autosport.

Kris Meeke a fost deja confirmat la Citroen pentru sezonul următor, iar Kubica lupta pentru al doilea loc în echipă cu Mads Ostberg.

Via M-Sport, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru