Eliseo Salazar, primul pilot care va concura în cele cinci competiţii majore din motorsport

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.04.2012
Chilianul Eliseo Salazar va participa în Raliul Argentinei şi va deveni astfel primul pilot care concurează în Formula 1, Indy 500, cursa de 24 de ore de la Le Mans, Raliul Dakar şi WRC.

Raliul Argentinei de la sfârşitul acestei săptămâni va consemna o premieră în lumea sporturilor cu motor. Unul dintre piloţii confirmaţi pentru cea de-a cincea etapă din Campionatul Mondial de Raliuri este chilianul Eliseo Salazar în vârstă de 57 de ani.

Pe parcursul carierei sale, Salazar a mai concurat în Formula 1, cursa de 24 de ore de la Le Mans, Indy 500 şi Raliul Dakar, iar prin prezenţa în WRC va deveni primul pilot din lume care a concurat în cele mai importante cinci competiţii din motorsport. Chilianul va urca la volanul unui Mini şi îl va avea drept copilot pe Marc Marti, după ce Carlos del Barrio a fost desemnat drept copilot pentru Dani Sordo la Ford.

Salazar a concurat în Formula 1 în perioada 1981-1983 pentru echipe precum March, Ensign, ATS şi RAM-March, înainte de a participa în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1989. Ulterior, el şi-a făcut simţită prezenţa şi în Statele Unite ale Americii, acolo unde a concurat inclusiv în celebra cursa Indy 500, pentru ca în 2009 şi 2011 să participe în Raliul Dakar, ultima oară la volanul unui Hummer.

Salazar a efectuat deja o sesiune de teste cu Mini pentru a fi pregătit corespunzător pentru Raliul Argentinei de la sfârşitul acestei săptămâni.

Via | BestRallyLive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru