Avancronica Raliului Argentinei - Ogier poate egala un record în peisajul selenar al Americii de Sud

de Daniel Popescu
Joi, 23.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier poate obţine în Argentina a şasea victorie consecutivă în WRC, cu care ar egala un record deţinut de Sebastien Loeb. Pilotul echipei Volkswagen va trebui însă să învingă inclusiv pe celebra proba El Conder, al cărui traseu este asemănat cu peisajul de pe Lună.

Esential 1497 metri este diferenta de altutidine la care vor concura pilotii in Raliul Argentinei
56.77 kilometri are cea mai lunga proba speciala din Raliul Argentinei
12 probe speciale are Raliul Argentinei
2 este numarul probelor speciale transmise in direct pe platforma WRC+
După o pauză de şapte săptămâni, Campionatul Mondial de Raliuri revine la viaţă cu etapa programată în Argentina. Localizat în localitatea Cordoba din nord-vestul ţării, raliul propune un număr relativ redus de probe speciale, 12, care vor avea loc pe o distanţă totală de 354,7 kilometri.

Cea mai lungă dintre ele măsoară 56.77 kilometri, însă principala provocare va fi menţinerea unui ritm bun indiferent de altitudine: piloţii vor concura între 641 şi 2138 metri latitudine, iar diferenţa de 1497 de metri este cea mai mare din calendarul competiţional, element care va avea performanţele motoarelor din cauza scăderii puternice a presiunii aerului.

De departe, cea mai populară probă specială este El Condor, care are loc între 1389 şi 2138 metri altitudine şi are un traseu cu peisaje asemănătoare cu cele întâlnite pe Lună, satelitul natural al Pământului.

Ogier mizează pe a şasea victorie consecutivă

Debutul sezonului a stat sub semnul dominaţiei lui Sebastien Ogier, care a câştigat toate cele trei etape de până acum.

În plus, francezul a triumfat şi în ultimele două raliuri din 2014, astfel că în Argentina ar putea obţine a şasea victorie consecutivă, cu care ar egala un record deţinut de Sebastien Loeb.

"Nu am câştigat niciodată în Argentina, dar este evident că mi-ar plăcea să fiu pentru prima oară pe primul loc al podiumului. Totuşi, am văzut în ultimele raliuri că Hyundai şi Citroen se apropie şi se lupta cu noi pentru victorie", a declarat el.

Nu am câştigat niciodată în Argentina, dar este evident că mi-ar plăcea să fiu pentru prima oară pe primul loc al podiumului.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Hyundai a devenit principala ameninţare pentru Volkswagen după performanţele bune înregistrate de Thierry Neuville, care ocupă locul trei la general. Constructorul sud-coreean va introduce în această etapă un nou sistem pentru schimbarea treptelor de viteze bazat pe padele, care aduce un spor de performanţă şi mai mult confort pentru piloţi. "Am avut un start bun de sezon până acum şi vrem să avem un parcurs bun şi în Argentina pentru a aduce acasă câteva puncte valoroase pentru mine şi pentru echipă", a precizat Neuville.

Cu toate acestea, speranţele celor de la Hyundai de a deveni o ameninţare reală la adresa Volkswagen au scăzut după ce constructorul a amânat introducerea unei noi generaţii pentru i20 WRC pentru anul viitor.

În schimb, Citroen traversează o perioadă modestă şi ocupă doar locul patru în clasamentul constructorilor, în spatele echipei private M-Sport, iar următoarele update-uri aerodinamice vor sosi la Raliul Portugaliei din luna mai.

Robert Kubica va rata prezenţa în această etapă, întrucât polonezul are nevoie de timp pentru a efectua o amplă restructurare a propriei sale echipe.

Două probe speciale, în direct pe internet

Fanii din România ai Campionatului Mondial de Raliuri vor avea oportunitatea de a gusta o parte din adrenalina Raliului Argentinei prin intermediul platformei online WRC+, care va transmite în direct doua probe speciale, inclusiv Power Stage-ul.

Drepturile TV pentru România ale WRC sunt deţinute de postul Dolce Sport, care de obiecei transmite în direct ultima probă specială. În cazul Raliului Argentinei, aceasta are loc la o oră de prime-time la care postul TV transmite alte competiţii. 

Proba speciala Ziua Ora TV Internet
PS 6: Fernet Branca sambata, 25 aprilie 23:00 - WRC+
PS 12: El Condor duminica, 26 aprilie 18:00 - WRC+

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru