Latvala l-a învins pe Ogier şi a câştigat Raliul Argentinei

de Daniel Popescu
Luni, 12.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jari Matti Latvala a câştigat Raliul Argentinei şi a fost acompaniat pe podium de coechipierul său de la Volkswagen, Sebastien Ogier, şi de Kris Meeke de la Citroen.

Această victorie înseamnă mult pentru mine, pentru că am câştigat acest raliu dificil pe meritul nostru, ceea ce demonstrează că suntem în continuare o forţă în campionat.

Jari-Matti Latvala
Pilot Volkswagen
Volkswagen a dominat autoritar Raliul Argentinei, a cincea etapă a sezonului 2014 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Lupta pentru victorie s-a dat între Sebastien Ogier şi Jari-Matti Latvala, francezul fiind primul lider al evenimentului. Pe parcursul primei zile a evenimentului, cei doi piloţi Volkswagen au făcut schimb de locuri, însă în cele din urmă Latvala a avut câştig de cauză şi a reuşit să-şi construiască un avans decent.

Finlandezul a profitat sâmbătă şi de delaminarea unuia dintre pneurile maşinii lui Ogier, care practic a pus capăt luptei pentru victorie. Ogier a redus vizibil ritmul pe parcursul zilei de duminică, însă şi-a trecut în cont cele trei puncte acordate pentru învingătorul din Power Stage.

Condiţiile din Raliul Argentinei au fost cele mai dificile din ultima vreme.

Condiţiile de pe traseu au fost incredibil de dificile pentru piloţi şi maşini.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Podiumul a fost completat de Kris Meeke de la Citroen, care a avut un parcurs bun pe toată durata raliului şi a profitat la maxim de problemele întâmpinate de Mikko Hirvonen şi Mads Ostberg.

Hirvonen a avut parte vineri de un accident major, însă a revenit în competiţie sub regulamentul Rally 2, care i-a permis să urce ulterior până pe locul nouă după o serie de probe câştigate duminică. Ostberg a urmat aceeaşi strategie după un abandon suferit vineri, însă a decis să se retragă cu două probe înainte de final după ce a suferit o rană la mână.

Performanţele celor de la Volkswagen au fost completate de locul patru ocupat de Andreas Mikkelsen, în timp ce Hyundai şi-a adjudecat locul cinci prin Thierry Neuville. Belgianul a avut un parcurs bun la început, însă a pierdut teren după o defecţiune tehnică suferită în a cincea probă specială.

Robert Kubica a terminat etapa pe locul şase după o schimbare radicală a stilului de pilotaj.

În urma numeroaselor abandonuri suferite în debutul acestui sezon, polonezul a fost prudent şi a reuşit astfel o clasare solidă în puncte după ce a profitat şi de accidentele rivalilor.

Rezumat video:

Raliul Argentinei - clasament final:

 1.  Jari-Matti Latvala VW              4h41m24.8s
 2.  Sebastien Ogier    VW                +1m26.9s
 3.  Kris Meeke         Citroen           +5m54.7s
 4.  Andreas Mikkelsen  VW                +6m18.3s
 5.  Thierry Neuville   Hyundai           +8m25.8s
 6.  Robert Kubica      M-Sport Ford     +10m08.0s
 7.  Elfyn Evans        M-Sport Ford     +10m32.2s
 8.  Martin Prokop      Czech Ford       +12m03.9s
 9.  Mikko Hirvonen     M-Sport Ford     +19m54.8s
10.  Nasser Al-Attiyah  M-Sport Ford     +23m10.2s

Comentarii (1)

  • Marius
    in sfarsit Robert Kubica termina cursa!
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru