FIA a aprobat schimbările pentru ordinea de start în sezonul 2015 al WRC

de Daniel Popescu
Vineri, 07.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Liderul clasamentului va fi nevoit să plece primul pe traseu în primele două zile ale unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2015.

Esential 2 este numarul zilelor din cadrul unei etape de WRC in care pilotii vor pleca pe traseu in ordinea din clasamentul general
300 de kilometri este lungimea minima a probelor speciale din cadrul unei etape de WRC
Federaţia Internaţională de Automobilism a aprobat în această săptămână câteva schimbări ale regulamentului pentru sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Conform aşteptărilor, principala schimbare se referă la ordinea de start a piloţilor. Astfel, în primele două zile ale unei etape (vineri şi sâmbătă), piloţii vor pleca pe traseu în ordinea din clasamentul general, după ce până acum acest lucru se întâmpla doar în prima zi a unei etape. Astfel, liderul clasamentului general va fi dezavantajat de poziţia de start în primele două zile ale unei etape, motiv pentru care schimbarea a fost aspru criticată de dublul campion mondial Sebastien Ogier.

În schimb, în ultima zi a unui raliu (duminică), piloţii vor concura în ordinea inversă a clasamentului.

Această schimbare a fost adoptată cu scopul de a echilibra lupta pentru victorie, însă va reduce semnificativ şansele ca liderul clasamentului general să câştige etapele desfăşurate pe macadam.

O altă schimbare minoră este încurajarea organizatorilor să realizeze probe speciale mai lungi, pentru ca acestea să devină mai atractive pentru televiziuni.

În schimb, formatul tradiţional al unui raliu va rămâne neschimbat: traseul trebuie să aibă cel puţin 300 de kilometri, iar etapa trebuie să înceapă vineri dumineaţă şi să se încheie duminică la prânz cu Power Stage-ul transmis în direct. Totuşi, organizatorii au în continuare posibilitatea de a iniţia o aşa-numită proba superspeciala în seara zilei de joi.

Via FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru