FIA a ratificat regulamentul calificărilor pentru WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 23.09.2011
FIA a prezentat vineri toate detaliile noului format de calificări care va fi utilizat în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2012.

Sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri va marca o schimbare majoră de regulament prin introducerea unei sesiuni de calificări şi modificării ordinii de start.

Consiliul Mondial al FIA a confirmat vineri că sesiunea de Shakedown, folosită până în prezent ca antrenament, va capăta o importanţă majoră în strategia piloţilor, urmând să joace rolul de calificări.

Astfel, piloţii vor avea la dispoziţie două ore pentru a parcurge de două ori traseul probei speciale cu scopul de a se antrena, după care va începe sesiunea propriu-zisă de calificări. Piloţii vor putea parcurge traseul în calificări o singură dată şi vor pleca în ordinea din clasamentul general al WRC. Pilotul cu cel mai bun timp în calificări îşi va alege poziţia de pe care va pleca în prima zi a raliului, iar cel mai lent pilot îşi va alege ultimul această clasare.

Pentru următoarele zile ale competiţiei, piloţii vor pleca în ordinea inversă a clasamentul din ziua precedentă, astfel încât cei mai slabi piloţi să plece pe traseu primii.

Prin introducerea acestui format, FIA speră să elimine ordinile de echipă şi strategiile piloţilor, care în multe cazuri preferau să încetinească la finalul unei zile de competiţii pentru a coborî în clasament şi, implicit, pentru a avea o poziţie de drum mai bună în următoarea zi.

De asemenea, FIA a publicat şi calendarul oficial al sezonului 2012, care va include 13 etape şi va debuta cu Raliul Monte Carlo în 17 ianuarie:

17-22 ianuarie  Raliul Monte Carlo
09-12 februarie  Raliul Suediei
08-11 martie  Raliul Mexicului
29/03-01 aprilie  Raliul Portugaliei
27-29 aprilie  Raliul Argentinei
25-27 mai  Raliul Greciei
22-24 iunie  Raliul Noii Zeelande
02-05 august  Raliul Finlandei
24-26 august  Raliul Germaniei
13-16 septembrie  Raliul Marii Britanii
04-07 octombrie  Raliul Frantei
18-21 octombrie  Raliul Italiei
01-04 noiembrie  Raliul Spaniei

 

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru