FIA ar putea modifica sistemul de calificări din WRC

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 16.02.2012
FIA analizează posibilitatea de a modifica sistemul de calificări din WRC pentru sezonul 2013, întrucât este nemulţumită de formatul implementat în acest an.

Campionatul Mondial de Raliuri utilizează în 2012 pentru prima oară în istorie un sistem de calificări care determină poziţiile de pe care vor pleca piloţii de la clasa WRC în funcţie de timpul stabilit în această sesiune.

În plus, piloţii pleacă pe traseu în următoarele două zile ale raliuri în ordinea inversă a clasamentului general, scopul fiind acela de a-i favoriza pe piloţii mai rapizi. Sistemul nu este însă pe placul lui Jarmo Mahonen, preşedintele Comisiei WRC din cadrul FIA, care a dezvăluit că acest concept va fi regândit şi eventual chiar modificat pentru sezonul 2013.

"Când maşinile pleacă în ordine inversă diferenţele dintre piloţi devin din ce în ce mai mari, iar asta nu este în interesul campionatului. Da, este corect din punct de vedere sportiv, dar nu înţeleg de ce întotdeauna trebuie să acordăm cea mai bună poziţie pentru cei mai buni piloţi. Cu siguranţă acest sistem va fi reanalizat în acest an", a declarat el pentru publicaţia Autosport.

Noul regulament pentru calificări se aplică doar în etapele care se desfăşoară pe macadam, ceea ce are potenţialul de a crea confuzii pentru fani, însă oficialii echipei Ford sunt încântaţi de modul în care acesta a fost gândit şi utilizat în Raliul Suediei.

"Calificările au adăugat un element tactic.

A fost foarte interesant joi noapte şi în astfel de situaţii îţi oferă un motiv să încerci o varietate de strategii", a precizat Gerard Quinn, directorul Ford Motorsport.

La rândul său, Petter Solberg este mulţumit de noul concept şi crede că acesta este pe placul fanilor WRC. "Cred că este grozav pentru presă. A fost ceva care i-a făcut pe toţi fanii să fie interesaţi şi să vorbească despre asta înainte de start. Cred că este o idee foarte bună", a precizat pilotul echipei Ford.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru