FIA confirmă calendarul WRC pentru 2013, dar nu anunţă noul promoter

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.06.2012
FIA a confirmat vineri că sezonul 2013 din WRC va fi alcătuit din 13 raliuri, însă a amânat anunţarea noului promoter al competiţiei până în luna septembrie.

Informaţiile apărute în presa internaţională cu privre la structura calendarului Campionatului Mondial de Raliuri pentru sezonul 2013 au fost confirmate vineri de Consiliul Mondial al FIA.

Astfel, sezonul 2013 va avea un calendar compus din 13 runde, aceleaşi cu cele din sezonul curent, singura excepţie fiind înlocuirea tradiţională a Raliului Noii Zeelande cu Raliul Australiei.

Tările care vor fi incluse în calendarul pentru sezonul următor sunt Argentina, Australia, Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Italia, Mexic, Monte Carlo, Portugalia, Spania şi Suedia. FIA nu a anunţat încă datele de desfăşurare pentru aceste runde, întrucât acestea vor fi stabilite ulterior în funcţie de calendarul Formulei 1, scopul fiind ca raliurile să nu se suprapună cu cursele din Marele Circ.

În ciuda unor informaţii pozitive apărute la începutul acestei săptămâni, FIA a amânat anunţarea unui nou promoter pentru WRC pentru luna septembrie, însă insistă că există companii interesate.

"A fost stabilită o listă scurtă de candidaţi.

Discuţiile finale cu aceşti candidaţi au loc în prezent pentru a stabili cea mai bună platformă pentru promovarea Campionatului Mondial de Raliuri. O recomandare finală va fi prezentată Consiliului Mondial cel mai târziu în luna septembrie", precizează comunicatul FIA.

Via | FIA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru