FIA nu poate prelua drepturile comerciale ale WRC fără acordul UE

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.12.2011
FIA are nevoie de acordul Uniunii Europene pentru a prelua drepturile comerciale ale WRC de la Convers Sports Initiatives. Dacă nu se vor găsi investitori, sezonul 2012 ar putea fi compromis.

Viitorul Campionatului Mondial de Raliuri este în dubiu după ce Convers Sports Initiatives (CSI), compania care deţine drepturile de comercializare ale competiţiei, a intrat în administraţie după arestarea patronului Vladimir Antonov.

În cazul în care administratorii nu vor găsi niciun investitor interesat de drepturile comerciale ale WRC, sezonul 2012 ar putea fi compromis. FIA insistă că pregăteşte deja un plan de rezervă pentru rezolvarea situaţiei, însă una dintre puţinele opţiuni pe care forul mondial le are la dispoziţie este să cumpere drepturile comerciale ale WRC.

Lucrurile sunt însă complicate de Uniunea Europeană, întrucât, după ce a vândut drepturile comerciale ale WRC, FIA s-a angajat în faţa Comisiei Europene să nu se implice în niciun fel în aspectele comerciale ale competiţiei. Astfel, în cazul în care vrea să cumpere drepturile de comercializare ale WRC de la CSI, forul mondial are nevoie în prealabil de aprobarea Comisiei Europene, iar în prezent nu există nicio garanţie că o astfel de permisiunea va fi acordată.

Lucrurile sunt complicate semnificativ de faptul că până la startul sezonului 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri au mai rămas doar cinci săptămâni, întrucât Raliul Monte Carlo este programat pentru 17 ianuarie.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ar putea sa lege cu IRC
    Sa inventeze o clasa noua in IRC si sa ii lege de ei pana cand se termina nebunia. Nu sunt sigur daca IRC e la FIA totusi.
    0 0
  • @McLaren
    IRC apartine de Eurosport, nu are nicio legatura cu FIA. Insa au fost discutii in trecut despre o fuziune.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru