FIA nu renunta la sistemul rotatiei in calendarul WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.03.2010
FIA a anuntat ca nu doreste sa renunte la sistemul rotatiei raliurilor din WRC, motiv pentru care calendarul propus initial pentru 2011 a fost respins.

Pentru a reduce costurile organizatorilor, FIA a introdus in 2008 principiul rotatiei in Campionatului Mondial de Raliuri, care prevede ca unele tari vor gazdui etape de WRC o data la doi ani.

Dupa ce a preluat drepturile comerciale ale competitiei, compania North Sport One a decis sa renunte la aceasta idee si a inaintat forului mondial un calendar care include 15 etape de sine statatoare, care a fost insa respins de Consiliul Mondial al FIA la inceputul acestei luni.

Forul mondial a dezvaluit in premiera ca motivul respingerii este legat de dorinta FIA de a continua principiul rotatiei pentru cel putin jumatate din etapele de WRC prezente in campionat.

"Stim ca North Sport One nu doreste o rotatie a evenimentelor, dar exista cativa candidati evidenti. Acum un an am crezut ca am ajuns la o solutie care prevede sapte, opt sau cel mult noua raliuri anuale si alte opt care ar functiona dupa principiul rotatiei. Noile evenimente care s-au alaturat WRC, precum Norvegia, Iordania sau Irlanda, au spus de la bun inceput sa vor sa gazduiasca WRC o data la doi ani.

Asta ar oferi o pata de culoare si ti-ar permite sa spui o poveste diferita in fiecare an, impreuna cu mentinerea unor evenimente speciale", a declarat Morrie Chandler, presedintele comisiei din cadrul FIA care se ocupa de gestionarea Campionatului Mondial de Raliuri.

Structura finala a calendarului WRC pentru sezonul 2011 va fi definitivata cel mai tarziu in 16 aprilie, iar pana atunci negocierile dintre FIA si Sport North One vor continua.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Pacat ca afost respins! Oare unde le-au fost capul?
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru