FIA va anunţa vineri un calendar de 13 raliuri pentru WRC 2013

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 13.06.2012
Calendarul sezonului 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri va fi o replică fidelă a celui din acest an, cu expcetia rocadei dintre Noua Zeelandă şi Australia.

Africa de Sud şi Brazilia au ratat oportunitatea de a găzdui o etapă în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri în sezonul viitor.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, FIA a decis deja să alcătuiască un calendar de 13 etape pentru sezonul 2013, care să fie identic cu cel din acest an, cu excepţia rocadei tradiţionale dintre Noua Zeelandă şi Australia.

Astfel, Citroen şi Ford vor concura anul viitor tot în Monaco, Suedia, Mexic, Portugalia, Argentina, Grecia, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia şi Spania, în timp ce Australia va înlocui Noua Zeelandă.

Calendarul urmează să fie anunţat oficial la finalul Consiliului Mondial al FIA din 15 iunie, tot atunci când, contrar informaţiilor anterioare, va fi anunţat şi numele noului promoter al campionatului pentru 2013.

Principala problemă rămâne însă refuzul organizatorilor de raliuri de a semna noul contract cu FIA pentru sezonul 2013, ca urmare a taxei de 100.000 de euro pentru sistemul de live-timing, pe lângă taxa de participare de 140.000 de euro.

Totuşi, dacă săptămâna trecută s-a crezut că niciunul dintre organizatori nu a semnat contractul, mai multe surse afirmă că în realitate trei organizatori au fost de acord cu propunerea financiară a FIA.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Doar Citroen si Ford incep sezonul 2013? Ce s-a intamplat cu Mini si Volkswagen?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru