Fiat ar putea reveni în WRC în 2013 cu Abarth Punto

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 24.05.2011
Constructorul italian Fiat ar putea reveni în Campionatul Mondial de Raliuri în 2013 sau cel târziu în 2014 cu modelul Abarth Punto, potrivit unor informaţii neoficiale.

Campionatul Mondial de Raliuri ar putea beneficia de sprijinul a nu mai puţin de cinci constructori începând din sezonul 2013, dacă ultimele informaţii apărute în presa internaţională vor deveni realitate.

Potrivit unor surse oficiale citate de publicaţia spaniolă La Picadura del Escorpion, constructorul Fiat va reveni în WRC cu versiunea Abarth a viitoarei generaţii Punto în 2013 sau cel târziu în sezonul 2014.

Ambiţia italienilor va fi să câştige raliuri cu noua maşină, dar în acelaşi timp vor oferi exemplare şi pentru echipele private interesate să concureze cu Abarth Punto. De asemenea, nu este exclus ca modelul să beneficieze şi de versiuni compatibile cu competiţii similare precum Intercontinental Rally Challenge.

După ce criză economică izbucnită în 2008 a condus la retragerea celor de la Subaru şi Suzuki, Campionatul Mondial de Raliuri a devenit din nou o atracţie pentru constructorii auto: sezonul 2011 a marcat revenirea celor de la Mini, iar Volkswagen a confirmat oficial la inceptul acestei luni că va concura cu Polo WRC începând din sezonul 2013.

Via | La Picadura del Escorpion

Comentarii (2)

  • BaditzaEx
    f bine!!!
    cand se dueleaza cat mai multe marci si echipe in cat mai multe campionate de acest fel,calitatea creste pretul scade ( aparand o reala concurenta ) si clientul pana la urma ,are cel mai mult de castigat -Clientul fiind si spectatorul & fanul de asemenea intreceri dar si clientul care urmeaza a-si achizitiona o masina din cadrul marcilor care sunt agrenate in genul de competitii .
    5 0
  • BaditzaEx
    Evolutia se realizeaza prin competitie la fel ca si paleta tot mai larga de produse oferite clientului
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru