Ford explica rezultatele modeste din Raliul Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.03.2010
Ford sustine ca rezultatele obtinute de echipa in Raliul Mexicului nu au nicio legatura cu performantele masinii Ford Focus RS WRC.

Dupa ce a dominat autoritar prima etapa a sezonului desfasurata pe zapada in Suedia, Ford a dezamagit in Mexic prin rezultatele modeste obtinute de Mikko Hirvonen si Jari Matti Latvala.

Cei doi piloti nu s-au implicat deloc in lupta pentru victorie si au terminat doar pe locurile 4 si, respectiv, 5, intr-un eveniment dominat de rivalii de la Citroen.

Rezultatele sub asteptari au condus la o sedinta in care au fost implicati pilotii si managerii, insa concluziile acesteia au fost ca performanta precara a masinii Ford Focus RS WRC nu are nicio legatura cu rezultatele obtinute. Mai mult, americanii atribuie lipsa de combativitate prin avantajele strategice de care au beneficiat cei de la Citroen.

"Primul motiv este ca nu am avut niciodata un parcurs bun in Mexic, spre deosebire de Sebastien Loeb si Petter Solberg. Al doilea motiv este ca Dani Sordo si Sebastien Ogier au mers foarte bine pe parcursul weekendului. Al treilea motiv este rezultatul drumului liber din prima zi si demoralizarea lui Hirvonen de sambata.

Diferenta intre a fi primul sau al doilea pe drum a fost foarte mare", a declarat Christian Loriaux, directorul tehnic al echipei BP Ford.

Americanii a demarat deja pregatirile pentru Raliul Turciei, in cadrul carora a testat masina in Sardinia la finalul saptamanii trecute. Echipa nu a pregatit insa update-uri majore pentru raliul din Turcia, ca urmare a restrictiilor din regulamentul tehnic.

Via | Autosport

Taguri: Ford, WRC

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    "Mai mult, americanii atribuie lipsa de combativitate prin avantajele strategice de care au beneficiat cei de la Ford", ceva nu este cum trebuie in fraza de mai sus :)))
    1 0
  • :))) vai de capu nostru
    google translate :)) el e de vina. ziaristii lu` peste . puteati sa formulati o opinie proprie ca toti si`au dat seama ca Ford nu a mers bine la altitudinile de peste 2 500 m . Lasati raliurile pentru altii . sunteti patetici :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru