Ford: "Latvala va lupta pentru titlu în 2011"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Ford consideră că Jari Matti Latvala va lupta pentru titlul mondial în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

După ce Mikko Hirvonen a ratat pentru un singur punct titlul mondial în sezonul 2010, Ford spera ca pilotul finlandez să înregistreze progrese în acest an, fiind considerat liderul echipei de uzină.

În schimb, cel care s-a remarcat la BP Ford a fost Jari Matti Latvala, care s-a aflat pe o pantă ascendenta după victoria obţinută în Raliul Finlandei şi a terminat în cele din urmă pe locul 2 în clasamentul general. Acesta este motivul pentru care Malcolm Wilson, şeful BP Ford, consideră că Latvala va fi unul dintre pretendenţii la titlu în WRC în 2011.

"Locul 2 obţinut de Latvala în campionat este excepţional pentru echipă şi pentru el, având în vedere ce an am avut. S-a maturizat mai mult decât mă aşteptam şi acum este în rolul pe care şi l-a dorit, să fie în formă şi constant. Victoria din Finlanda a fost punctul de cotitură al carierei sale, aşa cum s-a întâmplat cu mulţi piloţi în ultimii ani. A câştigat acolo, ar fi trebuit să câştige în Japonia şi ar fi putut câştiga în Marea Britanie.

Latvala a arătat cu siguranţă că poate lupta pentru prima poziţie sezonul următor. Şi nu am nicio îndoială că anul viitor va fi o luptă echilibrată şi interesantă", a declarat el.

Speranţele la titlu ale celor de la Ford se leagă cel puţin în aceeaşi măsură şi de noua maşină Fiesta RS WRC, care va înlocui actualul Ford RS WRC în urma schimbării radicale a regulamentului. Ford este avantajată de faptul că Fiesta RS WRC se bazează pe versiunea Fiesta S2000 cu care americanii au concurat la clasa S2000 în ultimii ani, în timp ce Citroen va miza pe noul DS3 WRC.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru