Ford sugerează că Ogier îl va înlocui pe Hirvonen în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.11.2011
Malcolm Wilson a sugerat că Sebastien Ogier va fi noul coechipier al lui Jari Matti Latvala la Ford în 2012, întrucât Ott Tanak nu este încă pregătit să facă pasul la echipa de uzină.

Plecarea lui Mikko Hirvonen la Citroen a deschis speculaţiile privind numele viitorului coechipier al lui Jari Matti Latvala la Ford, iar principalul favorit este Sebastien Ogier, cel care a părăsit constructorul francez în urma conflictului cu Sebastien Loeb.

Totuşi, presa internaţională a speculat că o alternativă viabilă este şi Ott Tanak, un tânăr pilot estonian aflat sub contract cu Ford pentru cinci ani care a concurat în acest sezon cu Fiesta S2000, înainte de a participa la Raliul Marii Britanii cu un Fiesta RS WRC.

Malcolm Wilson, şeful Ford Motorsport, a sugerat însă ca alegerea cea mai logică este Ogier şi că Tanak face mai degrabă parte din planurile de viitor ale constructorului american. "Toată lumea ştie că anul trecut am vorbit cu Ogier şi pot spune că Ogier şi Latvala formează echipa mea de vis. Nu ştiu încă ce se va întâmpla cu Tanak, dar face parte din planurile noastre pe termen lung. Pentru moment nu vrem să punem prea mare presiune pe el", a declarat britanicul.

Chiar dacă nu va obţine contractul cu Ford, Ogier are locul asigurat la Volkswagen, constructorul german urmând să participe în WRC din sezonul 2013, la capătul unui an 2012 în care va efectua teste intensive.

Ford nu a anunţat încă oficial dacă va concura în Campionatul Mondial de Raliuri şi în 2012, contractul precedent expirând la finalul acestui an.

Via | Autosport Portugalia

Taguri: Ford, Ogier, Tanak, Wilson

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru