Franţa şi Germania riscă excluderea din calendarul WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.07.2011
Franţa şi Germania nu pot continua să găzduiască împreună etape în calendarul WRC din cauza extinderii campionatului în Asia şi America de Sud.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) pregăteşte schimbări majore în structura calendarului pentru Campionatul Mondial de Raliuri, primele noutăţi urmând să apară chiar anul viitor cu o serie de raliuri de anduranţă în Europa şi America de Sud.

În plus, forul mondial şi-a manifestat intenţia de a urma exemplul Formulei 1 şi de a pătrunde în ţări precum Brazilia, China, India şi Rusia, motiv pentru care anumite etape europene vor fi excluse din calendar.

Soluţia propusă de Michelle Mouton, managerul WRC, este ca una dintre etapele eliminate să fie Franţa sau Germania, întrucât cele două raliuri se desfăşoară în aceeaşi regiune geografică.

"Pe de o parte, Germania reprezintă o piaţă europeană importantă. Pe de altă parte, cineva poate să se întrebe de ce într-un campionat mondial avem două etape la 150 de km distanţă între ele. Mai devreme sau mai târziu, Franţa sau Germania vor pierde dreptul de a organiza etapa de WRC", a declarat ea, sugerând astfel o posibilă despărţire de Franţa.

În acest context, nu este exclus ca raliurile din Spania şi Portugalia să intre la rândul lor în colimatorul FIA.

Comentarii (1)

  • incet dar sigur FIA va distruge si raliurile asa cum a facut si cu F1... nu mai exista sporturi pe lume, doar profit si afaceri
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru