GALERIE FOTO: Citroen DS3 WRC a debutat la Paris

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 30.09.2010
Citroen a prezentat la Paris noul model DS3 WRC cu care Sebastien Loeb va concura în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Citroen DS3 WRC este succesorul lui C4 WRC şi modelul cu care constructorul francez intenţionează să-şi păstreze supremaţia în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2011, venind în întâmpinarea noului regulament tehnic impus de FIA.

Principala noutate de ordin tehnic este repzentată de motorul turbo cu injecţie directă de 1.6 litri, care înlocuieşte unitatea aspirată de 2 litri prezentă pe C4 WRC. Motorul furnizează 300 de cai putere la 6000 de rotaţii pe minut şi un cuplu de 350 Nm la 3250 rotaţii pe minut.

Modelul are o lăţime de 1.82 m, cea mai mare permisă de regulament, şi jante de 18". Sistemul de suspensii, frane de curse şi sistemul de protecţie la răsturnare au fost reconfigurate în totalitate şi adăugate la transmisia integrală şi cutia de viteze secvenţiala în şase trepte. De asemenea, frânele sunt dotate cu un sistem de răcire bazat pe apă. 

Via | Citroen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru