Gronholm: "Curajul şi inteligenţa, esenţiale pentru victorie în Raliul Finlandei"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.07.2011
Dublul campion mondial Marcus Gronholm consideră că inteligenţa şi curajul sunt două calităţi esenţiale de care are nevoie un pilot pentru a câştiga Raliul Finlandei.

Raliul Finlandei este considerat unul dintre cele mai dificile din calendarul care compune Campionatul Mondial de Raliuri. Chiar dacă suprafaţa este în mare parte lipsită de pietre, piloţii trebuie să acorde o atenţie sporită drumurilor de mare viteză şi săriturilor pe care trebuie să le execute perfect pentru a nu pierde timp.

Tocmai de aceea, dublul campion mondial Marcus Gronholm crede că două dintre calităţile necesare pentru a câştiga Raliul Finlandei sunt curajul şi inteligenţa.

"Pentru a aborda Raliul Finlandei ai nevoie de curaj, dar trebuie să fii şi inteligent. Trebuie să cunoşti unde este drumul rapid şi unde este cel mai rapid. Raliul reprezintă o serie de drumuri înşelătoare, de viraje şi de sărituri. Notiţele trebuie să fie perfecte pentru că îţi spun unde să poziţionezi maşina pe traseu înainte de sărituri şi în virajele oarbe. Trebuie să ai încredere maximă în copilot în acest raliu", a declarat finlandezul.

Sfaturile vin din partea unui pilot care a câştigat de şapte ori Raliul Finlandei într-un interval de numai opt ani în perioada 2000-2007, iar experienţa trăită de celebrul şi regretatul Colin McRae la prima sa prezenţă în această etapă stă mărturie pentru dificultatea raliului.

În 1992, McRae era convins că poate câştiga Raliul Finlandei chiar dacă nu cunoştea traseul, însă a sfârşit prin a se rostogoli cu Subaru Legacy RS de trei ori pe parcursul etapei.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru