Ogier a câştigat Raliul Finlandei: "Este un vis devenit realitate"

de Daniel Popescu
Luni, 05.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a câştigat pentru prima oară Raliul Finlandei, în timp ce Thierry Neuville şi-a adjudecat locul doi după o luptă palpitantă cu Mads Ostberg.

Această victorie în Finlanda este un vis devenit realitate pentru mine.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Raliul Finlandei a început promiţător cu numeroase schimbări de lider şi o luptă în patru pentru victorie între Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Mads Ostberg şi Mikko Hirvonen, care au fost despărţiţi iniţial de numai câteva zecimi de secundă.

Cu toate acestea, Ogier a început să-şi pună amprenta asupra raliului spre finalul celei de-a doua zile şi şi-a construit rapid un avans de 40 de secunde înaintea ultimei zile, pentru a încheia etapa cu un avans de peste 36 de secunde.

Pilotul echipei Volkswagen a admis că victoria în Raliul Finlandei, una dintre cele mai dificile etape din calendar, este un vis devenit realitate.

"Este imposibil să descriu cum mă simt. Această victorie în Finlanda este un vis devenit realitate pentru mine. Iar după victoria obţinută în Suedia este grozav să câştig aceste două raliuri în faţa unor piloţi nordici precum Ostberg, Hirvonen şi Latvala", a declarat francezul.

NEUVILLE OBŢINE DRAMATIC LOCUL 2

Esential 181 de puncte are Sebastien Ogier in clasamentul general
91 de puncte au acumulat Latvala si Neuville, care ocupa la egalitate locul doi
Dacă Ogier nu a avut emoţii să-şi adjudece victoria, lupta pentru locul doi dintre Neuville şi Ostberg a fost una mult mai palpitantă.
Cei doi şi-au schimbat frecvent poziţiile, de patru ori numai în dimineaţa ultimei zile, însă lupta s-a decis în penultima proba specială, când Ostberg a derapat pentru a evita o piatră şi a pierdut timp preţios.

Neuville şi-a trecut astfel în cont locul doi şi a obţinut şi cele trei puncte bonus pentru Power Stage, în timp ce Ostberg s-a mulţumit cu locul trei.

Hirvonen a terminat raliul pe locul patru după ce a pierdut timp preţios în seara ultimei zile din cauza unei furtuni, fiind urmat de un Dani Sordo care a profitat de abandonul suferit de Kris Meeke înaintea Power Stage-ului după ce impresionase în unica sa apariţie pentru Citroen.

Jari Matti Latvala a ocupat doar locul 17 după ce a suferit o avarie la suspensii în a doua probă specială în urma unui contact cu o piatră, revenind a doua zi în raliu sub regula Rally 2. Jari Ketomaa a dominat autoritar clasa WRC2 şi a fost urmat la mare distanţă de Robert Kubica.

RALIUL FINLANDEI - REZULTAT FINAL:

 1.  Sebastien Ogier     VW             2h43m10.4s
 2.  Thierry Neuville    M-Sport Ford       +36.6s
 3.  Mads Ostberg        M-Sport Ford       +57.6s
 4.  Mikko Hirvonen      Citroen          +1m21.6s
 5.  Dani Sordo          Citroen          +6m08.5s
 6. 
Evgeny Novikov M-Sport Ford +8m39.7s 7. Jari Ketomaa Autotek Ford +11m19.2s* 8. PG Andersson AT Ford +11m41.5s 9. Robert Kubica PH Citroen +12m48.1s* 10. Andreas Mikkelsen VW +13m42.0s * WRC2 Other WRC finishers: 17. Jari-Matti Latvala VW +21m37.7s 32. Juho Hanninen Hanninen Ford +32m23.4s 43. Riku Tahko ST Mini +58m47.7s WRC retirements: Kris Meeke Citroen SS22 Jarkko Nikara Prodrive Mini SS22 Martin Prokop Czech Ford SS12 Leading power stage results: Pos Driver Team/Car Time/Gap 1. Thierry Neuville M-Sport Ford 3m46.6s 2. Sebastien Ogier VW +0.3s 3. Jari-Matti Latvala VW +0.8s 4. Mads Ostberg M-Sport Ford +1.3s 5. Juho Hanninen Hanninen Ford +2.7s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru