Hirvonen a abandonat şi a renunţat la visul de a deveni campion

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.11.2011
Mikko Hirvonen a admis că a pierdut orice şansă de a deveni campion după ce a fost nevoit să abandoneze în Raliul Marii Britanii. Sebastien Loeb insistă însă că nu a câştigat încă titlul.

Lupta pentru titlul mondial în WRC dintre Sebastien Loeb şi Mikko Hirvonen s-a încheiat prematur vineri dimineaţă, după ce pilotul echipei Ford a fost nevoit să abandoneze în urma unor probleme înregistrate în PS7.

Finlandezul şi-a deteriorat radiatorul în urma unui contact repetat cu o creangă de copac şi nu a mai reuşit să ajungă la parcul de service, situat la 100 km distanţă.

"Am intrat prea repede într-un viraj, am pierdut controlul şi am lovit spatele. M-am răsucit şi partea frontală a maşinii a intrat în nişte buşteni, iar lemnul a ajuns la radiator. Nu a fost o defecţiune prea mare, dar am pierdut toată apa din motor. Am mai mers cinci-şase kilometri, dar asta a fost tot", a declarat el.

Hirvonen are şanse minime să revină în raliu sâmbătă, întrucât defecţiunile suferite la motor sunt grave, însă indiferent de situaţie finlandezul are şanse minime să câştige titlul mondial.

"Cu siguranţă totul s-a terminat. Trebuie să mulţumesc echipei pentru un efort foarte bun şi pentru tot ajutorul.

Din păcate, trebuie să ne uităm la viitor şi să vedem ce putem face în viitor", a adăugat el.

Loeb va deveni astfel campion mondial pentru a opta oară indiferent de rezultatul pe care îl va avea în Marea Britanie, însă francezul susţine că va lupta în continuare pentru victorie şi aşteaptă să vadă dacă Hirvonen va reveni totuşi în raliu pe parcursul zilei de sâmbătă.

"Cu siguranţă suntem mai puţin sub presiune decât în urmă cu câteva probe speciale, pentru că a fost o luptă strânsă cu Mikko. Acum situaţia este puţin mai uşoară, dar nu s-a terminat încă. Trebuie să verificăm exact situaţia, dar dacă Mikko nu revine sâmbătă, atunci suntem campioni mondiali. Dar dacă există o posibilitate de a reveni în puncte, atunci trebuie să privim situaţia diferit", a precizat pilotul echipei Citroen.

Via | WRC | WRC

Comentarii (1)

  • Fir-ar sa fie. Sper totusi sa revina sambata si sa lupte in continuare.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru