Hirvonen admite ca va fi dezavantajat in Raliul Mexicului

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Mikko Hirvonen regreta ca va pleca primul in Raliul Mexicului, insa este increzator ca va obtine un rezultat bun a doua doua etapa din WRC.

Dupa victoria repurtata in Raliul Suediei impotriva lui Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen se vede in postura ingrata de a fi pilotul care va pleca primul in etapa din Mexic, motiv pentru care se va confrunta cu o suprafata de pietris plina de praf. Finlandezul a admis ca acest lucru reprezinta un dezavantaj, insa spune ca nu ar ceda victoria obtinuta in Suedia pentru o pozitie mai buna.

"Pot exista si dezavantaje cand conduci campionatul, iar acum voi fi primul pe drum in raliul de debut pe pietris din acest sezon. Rivalii mei au o pozitie de drum mai buna decat mine, asa ca va fi dificil, dar voi incerca sa gasesc o cale pentru a lupta pentru victorie. Nu subestimez dificultatile, dar nu as renunta la victoria din Suedia pentru o pozitie mai buna de start in Mexic", a declarat pilotul echipei BP Ford.

Intrucat cele mai multe etape din WRC se desfasoara pe pietris, Raliul Mexicului va reprezenta o buna oportunitate pentru a descoperi principalii pretendenti la titlul mondial in acest sezon, fapt remarcat si de Hirvonen.

"Suedia a fost un start perfect in campionat pentru mine si pentru echipa.

Este important sa continuam la fel si sa luam decizii curajoase. Primul raliu pe pietris al sezonului este intotdeauna interesant pentru ca poate da indicatii despre cum va evolua sezonul, intrucat cele mai multe etape se desfasoara pe aceasta suprafata", a adaugat el.

Raliul Mexicului are si o importanta simbolica pentru Hirvonen, care va lua startul in cea de-a 100-a etapa de WRC din cariera. Finlandezul a participat de patru ori in Raliul Mexicului, insa nu a reusit niciodata sa se claseze mai sus de locul 3. Raliul Mexicului va avea loc in perioda 5-7 martie.

Via | BP Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru