Hirvonen anticipează dificultăţi în Raliul Bulgariei

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.07.2010
Mikko Hirvonen admite că Raliul Bulgariei va reprezenta o provocare dificilă pentru că nu este obişnuit să concureze pe asfalt.

După o pauză de şase săptămâni, Campionatul Mondial de Raliuri se va relua la finalul săptămânii viitoare cu Raliul Bulgariei, prima dintr-o serie de patru etape ce vor avea loc pe asfalt.

În pregătirea evenimentului, Mikko Hirvonen a participat şi a câştigat Raliul Serbiei, pe lângă alte două zile de teste efectuate în sudul Franţei în această săptămână. Chiar şi în aceste condiţii, pilotul finlandez anticipează dificultăţi în Raliul Bulgariei, întrucât nu îi place să concureze pe suprafaţa de asfalt.

"Am muncit mult pe asfalt în ultima perioadă, pentru a îndepărta "rugina" după atât de mult timp în care nu am concurat pe asfalt cu o maşină de WRC si pentru a-mi îmbunătăţi tehnica. Nu este atât de uşor să pilotezi pe asfalt precum pe pietriş. Ştiu ce trebuie să fac, dar trebuie să-mi intru în ritm şi să pot face asta automat, fără să mă gândesc. Am identificat elemente pe care trebuie să le îmbunătăţesc şi mă simt încrezător în privinţa abilitaţilor mele", a declarat pilotul echipei BP Ford.

Coechipierul său Jari Matti Latvala a efectuat la rândul său două zile de teste pe asfalt în Franţa, iar pilotul finlandez este mai optimist decât Hirvonen în privinţa rezultatelor pe care le poate obţine la sfaristul săptămânii viitoare.

"Întreaga echipă a muncit din greu şi simt că am făcut un pas înainte, atât eu cât şi în privinţa maşinii.

Înainte simţeam un disconfort când pilotam pe asfalt. Pe parcursul testului m-am concentrat să revin în ritm pe această suprafaţă, iar apoi m-am concentrat pe consistentă. Am continuat munca de dezvoltare pe care echipa a început-o cu Hirvonen. Nu a fost nimic major, câteva mici lucruri legate de setările maşinii. Am fost mulţumit de cum au decurs cele două zile de teste", a precizat el.

Pe lângă echipa de uzină, alte două exemplare de Ford Focus RS WRC se vor afla în Bulgaria, şi anume cele operate de Stobart Ford pentru P-G Andersson şi Matthew Wilson.

Via | BP Ford World Rally Team

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru