Hirvonen, încântat de revenirea Raliului Monte Carlo în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 06.01.2012
Mikko Hirvonen şi-a exprimat satisfacţia pentru revenirea Raliului Monte Carlo în calendarul WRC, chiar dacă acesta presupune numeroase provocări.

Raliul Monte Carlo a fost inclus din nou în calendarul Campionatului Mondial de Raliuri pentru prima oară după sezonul 2008, iar aşteptările fanilor sunt conforme cu reputaţia unuia dintre cele mai importante şi mai vechi evenimente auto din lume.

Mikko Hirvonen, care va concura pentru Citroen începând din acest sezon, nu şi-a putut ascunde bucuria pentru prezenţa Raliului Monte Carlo în calendar, chiar dacă vremea produce deseori probleme pentru piloţi.

"Monte Carlo are o tradiţie foarte bună şi campionatul trebuie să înceapă cu Monte Carlo, dar am o relaţie de dragoste şi ură cu acest raliu. Îl iubesc când nu sunt acolo, dar când sunt în munţi cu pneurile greşite şi cobor pe un drum cu gheaţă cu cauciucuri slick îl urăsc. Dar este o adevărată provocare şi sunt foarte fericit să începem sezonul acolo", a declarat finlandezul.

Hirvonen nu a ezitat să facă şi câteva comparaţii între Citroen DS3 WRC, maşina pe care o va pilota în 2012, şi Ford Fiesta RS WRC, cu care a concurat anul trecut pentru constructorul american.

"A fost foarte interesant să simt diferenţele intre precedenta maşină şi Citroen.

Am putut să înţeleg cum se manevrează maşina şi multe lucruri au devenit mai clare, în special de ce am fost lenţi în anumite privinţe. Este o maşină foarte interesantă", a mai precizat el.

Via | MaxRally

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru